Zamiast wyszukiwać w sieci różnych skrajnych i absurdalnych rozwiązań - pojeźdź na kilka 2-3 dniowych wyjazdów i to Ci powie dużo więcej w temacie co się sprawdza, a co nie.
Cytat: Wilk w 27 Lut 2022, 21:18Zamiast wyszukiwać w sieci różnych skrajnych i absurdalnych rozwiązań - pojeźdź na kilka 2-3 dniowych wyjazdów i to Ci powie dużo więcej w temacie co się sprawdza, a co nie.To jest bardzo dobry plan i zamierzam go zrealizować jak tylko wiosna zagości bo chcę sprawdzić co jest do wymiany.
Lepiej mieć dwa lub trzy kilogramy więcej, ale za to dużo więcej komfortu w nocy i nie musieć przerywać wyjazdu w razie drobnej awarii. Czasem mocne odchudzanie wiąże się ze stratami czasowymi, więc też warto się zastanowić, czy warto.Waga poniżej pewnego poziomu mocno nie przeszkadza, za to wyjazd może być bardziej przyjemny.
CZy macie rozwiązanie co pod materac podłożyć jak podłoga brudna? Niekoniecznie chodzi o izolacje termiczną. Standardowo mam folię NRC ale ona szeleści podczas spania. Czy znacie jakaś agrowłókninę lub coś podobnego co waży ok. 50gr abym podłożył pod ciało 184cm z zapasem i nie szeleści? Testowałem kiedyśfolię ogrodową ale jest za ciężka, różne workowate szeleszczą. Ktoś kiedyś wspominał o folii poddachowej..
Akurat thermaresty są bardzo mocne,