Autor Wątek: Wyjazd z Warszawy do Czestochowy  (Przeczytany 2058 razy)

cezary

• Gość
Wyjazd z Warszawy do Czestochowy
« 15 Lip 2010, 00:39 »
Mam w głowie taki pomysł, żeby zrobić sobie wyjazd z Warszawy do Częstochowy . I mam takie pytanie do was: którędy najlepiej jechać żeby można było gdzieś postój zrobić i jeszcze coś pozwiedzać? Z góry dzięki za odpowiedź :). Pozdrawiam :)

Offline toosh

• Miasto: Żywiec
  • Na forum od: 14.02.2009
    • http://toosh88.blogspot.com/
« 15 Lip 2010, 00:43 »
Najlepiej przez Poznań  :roll:
www.toosh88.blogspot.com "prawie ULTRALIGHT"

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 15 Lip 2010, 08:16 »
Cześć, zacznij przygodę z forum od działu Przywitaj się.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 15 Lip 2010, 22:58 »
Najłatwiej to CMK z przerwą na zwiedzanie dworca we Włoszczowej i przesiadką w Zawierciu - ale nie polecam tego wariantu  :wink: .

cezary

• Gość
« 17 Lip 2010, 16:50 »
Nadal nie wiem którędy się wybrać. A wyjazd planuję na koniec lipca. Ehh. Może tak jak @arkadoo poleca zacznę przygodę od działu Przywitaj się. Może tam coś ktoś będzie wiedział :P

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
« 17 Lip 2010, 17:31 »
Cytat: "cezary"
Nadal nie wiem którędy się wybrać. A wyjazd planuję na koniec lipca. Ehh. Może tak jak @arkadoo poleca zacznę przygodę od działu Przywitaj się. Może tam coś ktoś będzie wiedział :P

Wiesz, gdybyś się najpierw przywitał, a potem zadał pytanie tak żeby można sensownie odpowiedzieć, to może byłoby trochę inaczej.
Nikt nie wie nic o Twoich upodobaniach i możliwościach, to jak tu doradzać?

cezary

• Gość
« 18 Lip 2010, 16:30 »
Dziwnie to zabrzmiało. Co mają upodobania do trasy? Mogę napisać że lubię morze i przy morzu bym chciał jechać do częstochowy. Znajdzie się taka trasa? Raczej nie chyba że kraj się obróci inaczej. Chciałbym wiedzieć o ciekawych miejscach które można po drodze zobaczyć a nie jak panienka martwić się że paznokieć mi się złamie. Pozdrawiam

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
« 18 Lip 2010, 17:09 »
Chyba nie wiesz o co chodzi.
Jak ktoś może Ci coś poradzić skoro nie wie co lubisz?
Choćby droga, wolisz najkrótszą drogą po asfalcie, a może bocznymi dróżkami lub wręcz leśnymi ścieżkami? Nocować zamierzasz na polu namiotowym, na dziko, w hotelu? Jechać zamierzasz przez miesiąc czy trasę chcesz łyknąć w ciągu doby? Ciekawe miejsca to dla Ciebie zabytki, widoki, okoliczne dyskoteki czy może coś innego spośród tysiąca możliwości?
Jeśli nic nie precyzujesz to nie dziw się cezary, że nie otrzymujesz dokładnych informacji.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
« 18 Lip 2010, 19:29 »
Cytat: "cezary"
Dziwnie to zabrzmiało. Co mają upodobania do trasy? Mogę napisać że lubię morze i przy morzu bym chciał jechać do częstochowy. Znajdzie się taka trasa? Raczej nie chyba że kraj się obróci inaczej. Chciałbym wiedzieć o ciekawych miejscach które można po drodze zobaczyć a nie jak panienka martwić się że paznokieć mi się złamie. Pozdrawiam

Bez obrazy, ale się wymądzasz nie próbując zrozumieć co się do Ciebe mówi (pisze).
No, ale dziś mam dziwnie niski poziom złośliwości, więc spróbuję Ci to wyjaśnić.

Co to są ciekawe miejsca?

Znam wielu ludzi, dla których piękne i warte oglądania są ogrody w stylu francuskim , a taka np cerkiew w Uluczu to dla nich ot, drewniany wiejski kościółek.
No, a mnie ogrody nudzą śmiertelnie i szukam w nich głównie ławki na której mogę usiąść i poczekać aż reszta wycieczki skończy zwiedzanie, za to tę cerkiewkę uważam za perełkę.

Różni ludzie mają różne zainteresowania i oczekiwania.
Jeśli jeszcze nie rozumiesz to wybacz, ale jestem bezradny.

cezary

• Gość
« 18 Lip 2010, 19:46 »
To tak odpisując złośliwie to wyżej napisałem że chętnie pojechałbym nad morzem do samej częstochowy. A tak powaznie teraz. Chodziło mi o to co ktoś uważa za ciekawe co można po drodze zobaczyć. Ja nie oceniam tego co się komu podoba a co nie. Chcę zebrać to do kupy i wybrać najbardziej optymalną trasę do przejechania. Mam na to dwa tygodnie. Powrót nie musi już być rowerem

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
« 18 Lip 2010, 20:23 »
Nad morze powiadasz? Zatem proponuję trasę. Jak masz 2 tygodnie to spokojnie się wyrobisz, a i morze zobaczysz ;) .

cezary

• Gość
« 19 Lip 2010, 10:42 »
A między mielnem i częstochową co ciekawego można zobaczyć po drodze? Podoba mi się ta trasa :)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 3 Sie 2010, 22:07 »
o matko, z Wawy do Częstochowy w DWA TYGODNIE?! To nie lepiej zwiedzić w tym czasie połowę Alp lub Norwegii?! :roll:
Moja propozycja: z Wawy do Czestochowy w jeden dzień, nazajutrz do Wrocławia, kolejnego dnia do Drezna, potem Norymberga, Monachium, a stamtąd to już niedaleko w ciekawe okolice :D
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Bitels

• Gość
« 4 Sie 2010, 10:59 »
cezary nie obrażaj się. Dobry zwyczaj wymaga, żeby się najpierw przedstawić, a potem prosić o pomoc. Tu nikt nikomu nie chce w żaden sposób dowalić. Nie po to jest to forum.
Nie dziw się, że piszemy w ten sposób, ale upodobania co do rodzaju trasy, rodzaju noclegu i tego co każdy z osobna uważa za "ciekawe miejsca" to ważna sprawa, aby udzielić konkretnych porad. Po prostu napisz coś o sobie w dziale "przywitaj się", wtedy będzie wiadomo czego oczekujesz.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum