Co do dotychczasowych butów, z moimi Mavicami wszystki było okej, chociaż były delikatnie za wąskie na szerokość, poza tym okej.
Sidi , tylko Sidi . Ale nie z karbonową podeszwą
Teraz pytanie do osób, które jeżdżą ultra w butach szosowych sztywnych. Czy podzielacie opinie sprzedawcy ?
Ja jeżdżę w najsztywniejszych Specach
Czy podzielacie opinie sprzedawcy ?
Cytat: Tomek_bikelover w 18 Lip 2024, 18:44Teraz pytanie do osób, które jeżdżą ultra w butach szosowych sztywnych. Czy podzielacie opinie sprzedawcy ?Ja jeżdżę w najsztywniejszych Specach i daje to spokojnie radę, jeździ tak też dużo ludzi. Ale to sprawa mocno indywidualna, u każdego to wygląda inaczej, więc dopóki sam nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Natomiast trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że sztywne buty poza samym rowerem będą sporo mniej wygodne do chodzenia niż te bardziej miękkie.
Cytat: Tomek_bikelover w 18 Lip 2024, 18:44Czy podzielacie opinie sprzedawcy ?Of jakiegoś czasu również jeżdżę w bardzo sztywnych butach szosowych. Do samej jazdy są bardzo wygodne, jednak każde zejście z roweru i spacer do sklepu, PK itp to udręka. Jednak najgorzej jest jak już się trafi strony podjazd, który trzeba podejść. W takim przypadku musiałem iść na boso. Dlatego na przyszły rok planuję zakup takich samych butów, ale w wersji MTB.