Hmm, ja mam zupełnie inne doświadczenia ze spinkami jeśli chodzi o wytrzymałość na ścieranie - miejsce w którym łańcuch wyciąga się u mnie najbardziej jest właśnie spinka i kiedy wsadzę przymiar tak, że przechodzi przez nią to tam zaczyna wpadać zawsze w pierwszej kolejności.
Cytat: zly-sze w 31 Mar 2022, 21:55Fakt, pokusę mam straszną z tym związaną W sumie, to można wozić dwa piny. Pewnie i z pół grama albo i cały gram lżej będzie, czyli zgodnie z doktryną.Sorki, co innego myślałem, co innego napisałem Do 12s właśnie pinów nie robią, są tylko spinki.
Fakt, pokusę mam straszną z tym związaną W sumie, to można wozić dwa piny. Pewnie i z pół grama albo i cały gram lżej będzie, czyli zgodnie z doktryną.
Spinki mam Shimano, Sram, Campagnolo, KMC i zawsze używam wielokrotnie i nigdy nie wyrzuciłem żadnej a łańcuch zawsze na spinkę i nigdy sie nie rozpiął.
A te piny (strasznie drogie, tez widziałem na Ali ) to do czego służą?Nowe łańcuchy bez pinów sprzedają?Czy jako rezerwa, jak się zerwie/rozkuje łańcuch.A to nie można starym pinem skuć?Takie lamerskie pytanie, ale zawsze używałem spinek