Autor Wątek: 70-latek z Lipawy przepedałował pół Europy  (Przeczytany 2021 razy)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna ziulko

• Miasto: Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 13.06.2009
Widziałem go między Sandomierzem a Łoniowem wczoraj. Niezły podróżnik  :P  a rower i dobytek waży ze 100 kg jak sam mówił, Licznik mu nie działał to mu poprawiłem magnes :) I ma ciekawe obręcze - stalowe z dodatkowymi pierścieniami dospawanymi/zgrzanymi i klocki hamulcowe własnej roboty. Pozdr
.alleluja i do przodu.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Mam troche pecha, bo przejeżdżałem przez Łoniów dzisiaj i przedwczoraj. Chetnie bym spotkał takiego podróżnika.

Offline Mężczyzna ziulko

Zmierzał w stronę Lublina -spotkałem go około 9-ej rano w Samborcu.
.alleluja i do przodu.

Offline Mężczyzna Susiedka

• Miasto: Stuttgart
  • Na forum od: 03.09.2010
Mi się zdarzyło kilka razy spotkać starsze osoby.
Raz spotkałem za Żywcem panią na emeryturze, która zamiast sakw miała zwyczajny bagażnik z małym plecakiem, a resztę rzeczy wiozła z przodu w skrzynce na owoce, którą jakoś przywiązywała sznurkiem.
Rower był zwykły, ale dość stary (może z 20 lat) i w fatalnym stanie. Żaliła mi się, że złamała wczoraj ramę, ale na całe szczęście jej pospawali dobrzy ludzie.
Wybierała się wtedy do Włoch. :)
Może ktoś ją spotkał jeszcze?

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
Spotkałem Leo w Puszczy Białowieskiej w sobotę rano. Niezwykły facet. W nocy 8 stopni, a On w namiocie. Pogody i hartu ducha mu nie brakuje. Przyczepka własnej konstrukcji robi wrażenie, jego biały zeszyt z wpisami od takich ludzi jak książę Monako czy Lech Wałęsa również budzi podziw.

Z tego co zrozumiałem Leo jechał do Hajnówki, stamtąd miał się kierować na Augustów i Sejny.

Offline Bogusław

• Miasto: tu i tam :)
  • Na forum od: 23.03.2010
Nie chcę tu wyjść na zgreda,ale podziwiam gościa za ...całokształt...

[ Dodano: Czw 09 Wrz, 2010 ]
Ciosna....miałeś farta,że dane Ci było pobyć przez chwilę z takim CZŁOWIEKIEM.
Mam nadzieję,że kontakt jest przez Ciebie zachowany....bo jak nie, to masz qrdę w mordkę! :)
...użyszkodnik...

Offline Mężczyzna ziulko

Niezwykły jest :) z całym majdanem który z sobą ciągnie, jak mówił że ta włóczęga na rowerze wyleczyła go z chorób cywilizacyjnych (jakich nie wymienił). I co bardziej zdumiewające że jeździ bez pieniędzy  :shock: po Europie.

Do spania w niskich temperaturach można się przyzwyczaić :) przykładem może być GIENEK który się obecnie włóczy w okolicach powiatu staszowskiego (wcześniej krążył po całej PL - zdrowie i wiek nie pozwala) śpi cały rok na ziemi i żyje z tego co znajdzie lub ludzie zaoferują sami.
.alleluja i do przodu.

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
Cytat: "Bogusław"

Mam nadzieję,że kontakt jest przez Ciebie zachowany....bo jak nie, to masz qrdę w mordkę! :)

Jak najbardziej tak. Wymieniliśmy się kontaktami :). Leo posługuje się rosyjskim, ja "niemnoszka gawarisz", ale spróbuję do niego napisać.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum