Autor Wątek: TOUR DE SILESIA 2022  (Przeczytany 8990 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: TOUR DE SILESIA 2022
« 28 Cze 2022, 07:40 »
Poczekam na odpowiedź od TdS, bo oba maratony są w tym samym terminie i głupio by wyszło, jakby mnie zapisano tu i tu.  ;) Co gorsza, Beskidzki Zbój też startuje w tym terminie!  :)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Pyndalarz

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 07.06.2020
« 10 Lip 2022, 12:09 »
Czy jest już oficjalna trasa do pobrania?

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 12 Lip 2022, 23:02 »
Tak. Ostatnie korekty zrobione ;) Można pobierać :D

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 15 Lip 2022, 15:50 »
Czy ktoś wie gdzie można znaleźć linki do monitoringu?
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna ekokrzychu

• Miasto: Radzionków
  • Na forum od: 27.09.2013

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 16 Lip 2022, 23:02 »
https://mtds2022.bbtracker.pl/
To jest do dystansu mini, główny monitoring jest tutaj:
https://tds2022.bbtracker.pl/
Z forumowiczów widzę, ze bardzo dobrze jedzie kolega Kubeush, kawałek dalej jest też Heniu

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 18 Lip 2022, 10:15 »
Ha, daleko za nimi nie przyjechałem, wstydu forum nie przyniosłem ;)

Za dużo czasu spędziłem na punktach, za dobre jedzenie było i trzeba było wszystkiego popróbować. No i dancing na punkcie w Dusznikach :)

W innym wątku jest dyskusja o wietrze. Na odcinku Zlate Hory - Javornik wiatr dał tak popalić, że jak zaczął się podjazd na Przełęcz Lądecką to cała grupa była szczęśliwa, że wreszcie można będzie odpocząć.  :D
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna Pyndalarz

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 07.06.2020
« 18 Lip 2022, 15:44 »
Udało mi się dojechać na 12 miejscu OPEN także jestem zadowolony z wyniku 🙂 No i miałem okazję złapać na trasie bardzo fajną ekipę  :)

I relacja na gorąco... Ile byłem w stanie nagrać to nagrałem, a za to czego zabrakło to przepraszam. Miłego oglądania  ;)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 19 Lip 2022, 06:36 »
W innym wątku jest dyskusja o wietrze. Na odcinku Zlate Hory - Javornik wiatr dał tak popalić, że jak zaczął się podjazd na Przełęcz Lądecką to cała grupa była szczęśliwa, że wreszcie można będzie odpocząć.  :D

To tylko tak Ci się wydawało, przecież w południowej Polsce w ogóle nie wieje 😋

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 19 Lip 2022, 09:14 »
No i ja ukończyłem TdS 530 w kategorii SOLO.  :)

Czas zapewne "średni", bo i żadnego treningu w tym roku nie było (trzeba się jakoś wytłumaczyć ;) ). Długo też siedziałem na punktach, bo jedzenie wyśmienite i dużo go było! Po za tym ciężko się było zebrać wieczorem, jak na zewnątrz było 4 do max 6 st.C! Potraktowałem ten maraton jako szybką wycieczkę krajobrazową i było super! Trasa malownicza, dobre asfalty z minimalnym ruchem samochodów. W sobotę trochę dał się we znaki wiatr, ale i tak tempo miałem lepsze niż się spodziewałem. Wieczorem trochę przelotnych opadów, które udało się wymanewrować - nie zmokłem. :)

Do Duszników dotarłem jako sopel lodu, bo nie chciało mi się wcześnie ubierać, a właśnie wtedy mocno spadła temperatura... tak do 6 st. Dancing zaliczony, rozgrzany, można jechać dalej. Tutaj specjalne podziękowania dla Pawła za pizzę z pysznym sosem czosnkowym, którego, o dziwo, nikt po za mną nie chciał... Miałem jeszcze kupić baterie to lampki na stacji benzynowej. Niestety trafiłem na przerwę techniczną. Ale do trzech razy sztuka - trzecia była otwarta.  :lol:

Drugiego dnia wszystko szło już normalnie, jedynie przestrzeliłem ostatni punkt, a wracać mi się nie chciało. To samo zrobiło mnóstwo zawodników. Nie wiem czy za słabo oznakowany był, czy może zmęczenie zrobiło swoje. A może po prostu świadomość, że do mety już tylko nieco ponad 80 km. ;)

Wielkie podziękowania dla Pawła Pieczki oraz całej ekipy za wspaniałą organizację i opiekę nad zawodnikami. Za wpisanie mnie na listę na ostatnią chwilę. No i za piękną trasę, na której się nie nudziłem, a przy okazji powspominałem MRDP.  ;) Jak nic nie przeszkodzi, to do zobaczenia na starcie za rok i może też pojadę edycje nocną.  8)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna CFCFan

« 20 Wrz 2022, 14:39 »
#IdzieTo! Poniżej prezentujemy filmy wykonane przez niezawodną ekipę @Royal Movies z tegorocznej, VI edycji TdS, która odbyła się w dniach 16-17 LIPIEC 2022. Zapraszamy do oglądania i komentowania :)

- PROMO - https://youtu.be/ubcPXQFi-H0

- REPORTAŻ - https://youtu.be/vUVvMZiwUMs

PS: Dzięki bardzo za wszystkie miłe komentarze o TdS :) Są one mega motywacją do dalszego działania :) No i zapraszam Was serdecznie do startu w TdS w przysżłym roku :)

Offline Mężczyzna CFCFan

« 24 Sty 2023, 09:06 »

Ruszamy z zapisami na edycje TdS w roku 2023! :) Gorąco zachęcam do wyzyty na Ślasku oraz Morawach :) Pozdrowionka! ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum