Autor Wątek: Na stopę po ściągnięciu butów rowerowych  (Przeczytany 14475 razy)

Offline Mężczyzna 8850

• "Uderz w rower a wilk się odezwie :)"
  • Miasto: Oliwias
  • Na forum od: 13.03.2022
Szukam zamiennika klapek na przebranie butów z SPD do przespacerowania się przez okolicę przy jeździe wielodniowej w butach rowerowych. Czy znacie coś lepszego i lżejszego niż klapki japonki a nie jest skarpetą a czymś pośrednim?

...już widzę jak [franek forumowy] pisze: woreczek szpitalny na buty :)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Sandały? Mam Monk od niedawna i są mega lekkie. Nie chodziłam w nich za długo jeszcze, ale to są buty minimalistyczne więc raz że nie każdemu podpasują dwa że trzeba stopy przyzwyczaić.

Offline Mężczyzna Gio

• [Gio], nie [Dżio]
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.05.2019
Zerknij na Lizard Roll-up.

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 03.09.2013

Offline Mężczyzna Antracyt

• Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Ja używam japonki lub Sandały męskie Tech Sandal Feel Salomon.
Dzieci śmieją się, że wyglądam jak w butach ortopedycznych, ale w tym przypadku nie chodzi o wygląd. Składają się na płasko do pakowania i nadają się do chodzenia i w sytuacjach awaryjnych można nawet jechać w nich na rowerze. Ich wygląd powoduje, skarpetka na stopie nie w zbudzą zainteresowania jak w zwykłych sandałach.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
(...)

Fajne do łażenia po mokrym i małe po spakowaniu są też takie kapcie , ale są sporo cięższe niż japonki

https://www.decathlon.pl/p/buty-do-wody-subea-aquashoes-100/_/R-p-102440?mc=8330684&&cd=1625039213&ad=57336423530&kd=&gclid=CjwKCAjw9qiTBhBbEiwAp-GE0YGZagyK7A7E85eqgLoTwyfgdIUvpeC72mojNO0BXZU-ZJ51RC0d4xoCc0QQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Takie polecam na adriatyckie kamieniste plaże - na bosaka trudno dojść do wody. Natomiast do dłuższych wędrówek nieszczególnie się sprawdzają - raz zrobiłem ze 2 km i każdy kamyczek na asfalcie miałem zapamiętany.

Offline Mężczyzna altharr

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 03.09.2013
To ogólnie dotyczy wszystkich butów z bardzo miękką podeszwą, stopa musi się przyzwyczaić.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
Buty do pływania. Ostatnio na chińskim portalu wygrzebałem takie(fioletowe). Idealnie się kompresują, poprzednie się tak ładnie nie ściskały, ale też robiły robotę. Ten konkretny model będę dopiero testował, to powiem więcej. W każdym razie szyszki im nie straszne, a schną momentalnie.

(...)

Fajne do łażenia po mokrym i małe po spakowaniu są też takie kapcie , ale są sporo cięższe niż japonki

https://www.decathlon.pl/p/buty-do-wody-subea-aquashoes-100/_/R-p-102440?mc=8330684&&cd=1625039213&ad=57336423530&kd=&gclid=CjwKCAjw9qiTBhBbEiwAp-GE0YGZagyK7A7E85eqgLoTwyfgdIUvpeC72mojNO0BXZU-ZJ51RC0d4xoCc0QQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Takie polecam na adriatyckie kamieniste plaże - na bosaka trudno dojść do wody. Natomiast do dłuższych wędrówek nieszczególnie się sprawdzają - raz zrobiłem ze 2 km i każdy kamyczek na asfalcie miałem zapamiętany.

O właśnie te miałem poprzednio, ale one właśnie się tak ładnie nie kompresują, a poza tym są z zakazanego sklepu.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org

Bardzo dobry sprzęt!

Offline Mężczyzna michalma

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 06.02.2022
A ja tam już od kilku sezonów mam coś takiego:

https://www.decathlon.pl/p/buty-do-chodzenia-meskie-newfeel-soft-140-mesh/_/R-p-123330?mc=8350864

Lekkie, wytrzymałe i można łazić normalnie.

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
Z racji zawodowych co roku w ciepłej porze mam przez wiele, wiele dni na stopach decatlonowskie buty do wody. Raczej te z mniejszą ilością neoprenu, należy wpakować tam wkładki jakie dodają do tych najtańszych niskich trampek trekingowych. Da się na luzie jeździć samochodem, skakać po przyczepie kajakowej i co najważniejsze chodzić nawet dalej niż wspomniane 2km bez obawy że stopy odpadnę. Wkładki dużo nie ważą a zmieniają doznania niepomiernie. Minusem że to siatka i jak jest chłodno to tak sobie...
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

Offline Mężczyzna 8850

• "Uderz w rower a wilk się odezwie :)"
  • Miasto: Oliwias
  • Na forum od: 13.03.2022
Jak na razie pod względem wagi i chyba solidności wykonania oraz szybkości przemieszczania się w nich (ale nie wyglądu) bo ważą mniej niż 100 gram wydają się wygrywać takie rzeczory jak:
- Czarne Baletki FreeDance tradycyjne I r. 44
- Czarne Baletki Rogelli Sport r. 44

W oryginalnych sandałach Teva przejechałem ok. 3300 km na wycieczce rowerowej na platformach, kosztują ok. 350 PLN są tego warte są znakomite, ale nie na taki wyjazd o jakim myślę bo są za ciężkie i za duże. Wszystkie inne buty zakryte z racji wagi -> podeszwy gumowej dyskwalifikacja. Mam też buty do pływania i czekaja na Chorwację ale są za cięzkie niestety. Mam japonki i nienawidzę tego. Raczej wszystko sporo powyżej  wagi japonkowych klapek nie nadaje się do zabrania z sobą.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwi 2022, 19:26 8850 »

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Wracam do jeżdżenia.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010

Nie polecam, zupełnie mi się rozwaliły jak w nich trochę pochodziłem. Sznureczek się zerwał z przodu, a podeszwy się rozwarstwiły.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
A ja tam już od kilku sezonów mam coś takiego:

https://www.decathlon.pl/p/buty-do-chodzenia-meskie-newfeel-soft-140-mesh/_/R-p-123330?mc=8350864

Lekkie, wytrzymałe i można łazić normalnie.
A jak to znosi moczenie? W sensie jak długo schnie?
Crocsy czy inne "gumiaki" wystarczy wytrzeć, skórzane schną dniami, a te?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum