Autor Wątek: Na stopę po ściągnięciu butów rowerowych  (Przeczytany 14476 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Ktoś używał takiego rozwiązania jako coś na stopę po ściągnięciu butów SPD-SL po całym dniu jazdy? Podobają mi się, waga ok. 40 gram za parę (pytałem sprzedawcy)

Tak, bo Kitajce zawsze podają prawdziwe parametry swoich produktów  :P
40g to para nie może ważyć, to zwykła para skarpet więcej waży. A że tu jest jakaś forma usztywnionej podeszwy to musi ważyć zauważalnie więcej.

Offline Mężczyzna 8850

• "Uderz w rower a wilk się odezwie :)"
  • Miasto: Oliwias
  • Na forum od: 13.03.2022
Wilku, waga tych butów może być realna kilkadziesiąt gram bo nie mają gumowej podeszwy:
https://pl.aliexpress.com/item/1005004101006901.html być może zamówię to zważę, cena też ciekawa. Tam jest nylon+neopren:
Sprzedawca jeśli łże to twierdzi że od rozmiaru 3XS do 3XL, to 30g do 50g, gdzie XXXL to 44-45 EU

--
Inne wersje są podgumowane i ważą pewno 200gram , takich nie chcę:
https://pl.aliexpress.com/item/1005003157336434.html mimo tego że  pewno i tak są lżejsze niż sandały.

« Ostatnia zmiana: 30 Lip 2022, 19:56 8850 »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Ale para zwykłych skarpetek waży koło 50g!
Co myślisz że Chińczycy za 20zł oferują super-hiper technologię, co waży tyle co skarpetka, a można w niej chodzić jak w butach?

Więc albo to waży tyle co skarpetka i tak samo się nadaje do chodzenia, albo waży więcej i ma jakąś formę usztywnienia. Masz opinię kupującego "spodziewałam się piankowych a te takie materiałowe cienkie. na basen mogą być na plażę się nie nadają". Więc można przypuszczać, ze spód jest bardzo cienki i to się nie nadaje do sensownego chodzenia, tyle da co i skarpetka.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum