Autor Wątek: Garmin edge 830 i długa trasa  (Przeczytany 1483 razy)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Garmin edge 830 i długa trasa
« 28 Kwi 2022, 10:42 »
Po raz pierwszy będę jechał ultramaraton z Edge 830.
Wgrałem więc trasę - i tu problem: po przeliczeniu z ca. 520km robi się ca 345km (distance to destination). Próbowałem zredukować liczbę punktów w GPX z 8000 do ok. 4500 - to samo.
Zadzwoniłem do brata, który już od dłuższego czasu korzysta z 530 (nie licząc touch screena i dodatkowych opcji nawigacyjnych software raczej podobny) i on mówi, że ma to samo przy niektórych dłuższych trasach. Efekt jest taki, że prowadzi "za rączkę" (tzn. ze wskazówkami) przez te 345km, a potem jest "jazda po śladzie" (czyli tak, jak to robiłem z moim uwalonym już starym etrexem 35t).

On sobie z tym tak radzi, że dzieli trasę na dwie części. Czy jest to jedyne rozwiązanie, czy są jakieś inne sensowne?

Online Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: Garmin edge 830 i długa trasa
« 28 Kwi 2022, 13:34 »
Odkąd pamiętam, zawsze dzielimy trasę na części. Na KMT zresztą specjalnie przed maratonem publikuję trasę pociętą na 2 częsci.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Odp: Garmin edge 830 i długa trasa
« 2 Maj 2022, 12:55 »
Dzięki, podzieliłem na dwie części, zadziałało bez zarzutu :) Poza tym, że muszę przyzwyczaić się do nowej nawigacji, parę razy (w tym na samiutkim początku) źle zinterpretowałem wskazówki.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum