Autor Wątek: Warmia/Mazury  (Przeczytany 1018 razy)

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Warmia/Mazury
« 5 Maj 2022, 23:08 »
Miałem jechać w Pieniny ale przełożyłem to na czerwiec i wpadł mi teraz pomysł aby pojeździć w maju po Warmii lub Mazurach. Chciałbym tam pojechać na 7-12dni i wycisnąć tyle ile się da. Wyjazd ze spaniem pod dachem, stacjonarnie, może być w dwóch miejscach. Jadę z dzieciakami, jeden w przyczepce drugi samodzielnie. Czy da się tam pojeździć tak jak np. po Roztoczu? Asfalty o znikomym bądź zerowych ruchu aut, szutrowe drogi, leśne ścieżki ale bez ton piachu - jak to wygląda w tych rejonach? Zależy mi na przyrodzie, ciszy i spokoju. Atrakcje typu Św. Lipka nie interesują nas zupełnie ale wieże widokowe, parki linowe czy też bunkry jak najbardziej.

Gdzie warto szukać noclegu aby było to dobre miejsce wypadowe?
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna OLDRIP

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.04.2021
Odp: Warmia/Mazury
« 5 Maj 2022, 23:45 »
https://pozazgielkiem.blogspot.com/

Ogromny teren z dala od szosy (wiem jak ważne przy dzieciach), dobre śniadania.  Do Węgorzewa 8 km DDRka,  Mamerki są 6km stamtąd,  śluza Leśniewo Górne 2,5 km. Dobra knajpa na Górze Wiatrów 3 km,  kąpielisko 2 km.  Od Węgorzewa trasa do do Ogonków po starej linii kolejowej

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 6 Maj 2022, 09:28 »
A jak wygląda szeroko pojęta okolica pod kątem jazdy z przyczepką i siedmiolatka na swoim rowerze? Szutry, spokojne asfalty, leśne drogi bez ton piachu? Dzienne trasy w okolicach 40-50km.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna OLDRIP

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.04.2021
« 6 Maj 2022, 10:44 »
Piachów nie wiedziałem, trasy robiliśmy takie jak w linku mnie więcej. My byliśmy we wrześniu, więc ciężko mi ocenić ruch samochodowy w sezonie.  Wzdłuż DW 650 masz DDR, wzdłuż DK 63 masz DDR i potem  równoległy szlak po starej linii kolejowej.

https://pieknybrzeg.pl/wycieczki-rowerowe/

Jakbyś robił pętlę jez.  Mamry, to zachodnim brzegu kusi, żeby od Pniewa skręcić na Kietlice (jest tam na początku szeroka droga gruntowa, a potem leśny szlak pieszy, ale jednak lepiej asfaltem przez Kamionek Wielki,  dalej przez las przyczepką nie da rady. 

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum