Autor Wątek: Wszystkie szlaki Kampinosu w 5 wycieczek  (Przeczytany 1019 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wszystkie szlaki Kampinosu w 5 wycieczek
« 10 Maj 2022, 14:58 »
Rozpoczynam mini-cykl, czyli jak zaliczyć wszystkie szlaki Kampinosu w 5 wycieczek  ;)
Na pierwszy ogień poszedł Kampinoski Szlak Rowerowy, z grubsza okrążający cały Kampinos, bez zbytniego zagłębiania się w "interior". Z pozoru może się wydawać nieciekawym, ale wbrew pozorom i tutaj się znajdzie sporo ciekawego. Najbardziej przypadł nam (jechaliśmy wspólnie z Blondasem) do gustu odcinek na północnym zachodzie - czyli Kanał Kromnowski, a następnie przejazd nad Bzurą i dojazd po zielonych łąkach do Brochowa z charakterystycznym kościołem obronnym. Jak ciekawostkę można podać, że w tym kościele ochrzczony został Fryderyk Chopin, a w 1939 w kościele stacjonowały polskie wojska walczące w bitwie nad Bzurą, osłaniające stąd przeprawy na pobliskiej Bzurze.

Kilka fotek:
https://photos.app.goo.gl/AfGSZTJ5uw6XE8tYA

Ślad Kampinoskiego Szlaku Rowerowego:
https://ridewithgps.com/routes/39082068

Do wątku postaram się dodawać kolejne trasy, tak by "zamknąć" cały Kampinos w tytułowych pięciu wycieczkach  ;)

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
Będę śledził. Jednakowoż więcej zdjęć bym pooglądał. Wiem, żeś cyklista, nie fotograf, ale byłoby miło :)

Offline Mężczyzna mw

• Miasto: Puszcza
  • Na forum od: 15.04.2011
Jestem zainteresowany :) Planuję po raz pierwszy odwiedzić Kampinos i chętnie posłucham rad:1/Jaka trasa najlepsza tranzytowa z sakwami 2/ Jaka gdybym ewentualnie zdecydował się wyłącznie na weekendowy wypad ewentualnie jak wycisnąć maxa wrażeń w jeden dzień

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
(...) jak wycisnąć maxa wrażeń w jeden dzień

To ja może po prośbie. Ja wiem, że wolnych chwil każdemu brak, ale jakby jakaś dusza zerknęła i raczyła zasugerować ewentualne korekty :) Całodniówka, tempo turystyczne.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum