I niestety padł również i mój Edge 1040 Na deszczowym PGR działał bez większych problemów, natomiast gdy ładowałem go po imprezie zamroził się, a po restarcie już nie wstał.
A jak doładowujesz urządzenie w trakcie jazdy podczas deszczu? Kablem czy masz ten uchwyt z możliwością doładowywania? Kupiłem właśnie Edge 1030 i się zastanawiam na ile stosowanie kabla USB przy mokrych warunkach jest niebezpieczne dla urządzenia.
E1040 to nie trzeba doładowywać, on PGR trwający 37h wytrzymuje bez ładowania
Niestety powerbank Garmina wymaga chyba też zmiany standardowego uchwytu
Natomiast ładowanie na deszczu zawsze jest ryzykowne, bo woda może się dostać do gniazda USB.
Na ekranie mapy można wybrać do 4 pól danych, a nie jak dotąd 2
No piękne dzięki! Może w przypadku treningowego 1040 ma to jakieś uzasadnienie, ale w opcji Explore synchronizowanie gpx w wielkości kilku mega jest już upierdliwe. Tygodniowa wycieczka ok 850km zrobiła mi w sumie 50MB gpx'ów. Trochę dla mnie - jako turysty i użytkownika Explore - bez sensu.
Cytat: bzyk69 w 14 Wrz 2023, 17:49No piękne dzięki! Może w przypadku treningowego 1040 ma to jakieś uzasadnienie, ale w opcji Explore synchronizowanie gpx w wielkości kilku mega jest już upierdliwe. Tygodniowa wycieczka ok 850km zrobiła mi w sumie 50MB gpx'ów. Trochę dla mnie - jako turysty i użytkownika Explore - bez sensu.Zacznij zapisywać w fit, wtedy pliki są znacznie mniejsze.
Ale chodzi Ci o to, żeby wrywać do garmina pliki w formacie *.fit, czy też przestawić gdzieś opcję nawigacji, tak aby generowała plik z przebytą trasą w formacie fit a nie gpx?