Pewne rzeczy w Garminach są jednak niesamowicie irytujące - dlaczego dopiero w tym modelu można wysłać ślad z GC w trakcie aktywności?
Albo czemu nie da się w linii Edge zastopować aktywności tak jak w Fenixach (funkcja "Resume Later" - wyłącza GPS i wyprowadza do ekranu głównego)?
W Edgu o ile się orientuję nie ma takiej funkcji i przez to bateria schodzi dużo szybciej niż bez włączonej aktywności, nawet jeśli jest ona właśnie zastopowana.[/li][/list]
W edgu 530 klikam przycisk stop, później krotko przycisk power. Licznik przechodzi w stan uśpienia i tak sobie jest przez czas pracy. Po robocie przycisk power i wznawiam aktywnosc
Cytat: cyniczny w 14 Lut 2023, 16:16W edgu 530 klikam przycisk stop, później krotko przycisk power. Licznik przechodzi w stan uśpienia i tak sobie jest przez czas pracy. Po robocie przycisk power i wznawiam aktywnoscAle w trybie uśpienia urządzenie jednak jest dalej włączone, wyłączony jest ekran i łączność z czujnikami. Więc coś tam jednak prądu musi ciągnąć. natomiast przy wyłączeniu nie ciągnie już nic. Ja uśpienie stosuję przy krótkich postojach, przy dłuższych wyłączam. Ale w obu tych trybach można zatrzymać aktywność i później ją kontynuować.
Nic nie bierze, ALE!Na W1200 w Niepołomicach z tego skorzystałem jak sobie przysnąłem przy ognisku. Rano odpaliłem i tak sobie jechałem. Licznik pokazywał, nawigował etc. Przed Kazimierzem się zawiesił. Po resecie okazało się, że zgubił cały ślad od Niepołomic. Nigdy więcej nie użyłem tej funkcji.
Też dalej jest duży symbol pauzy w czasie postoju oraz malutkie cyferki godzin przy czasie jazdy powyżej 1h.