Dzięki za podzielenie się wrażeniami z używania. Pewne rzeczy w Garminach są jednak niesamowicie irytujące - dlaczego dopiero w tym modelu można wysłać ślad z GC w trakcie aktywności?
A w tym nowym firmware wprowadzili prawdziwie epokową zmianą, jako płeć można sobie wybrać coś dodatkowego:"Added support for entering an unspecified gender in the user profile"Polityka nawet do komputerków rowerowych trafiła
Ze wszystkih wodotrysków i bajerów najbardziej cieszy mnie sterowanie muzyką - mała rzecz a cieszy.
Jak się okazuje Garmin 1040 nie łączy się z pomiarami mocy Inpeak. Według producenta pomiaru, to błąd po stronie Garmina, więc spodziewałbym się, że szybko nie poprawią, bo i po co promować niszową konkurencję. Dla posiadacza Inpeaka to jest dyskwalifikacja.
Cytat: MaciekK w 20 Mar 2023, 07:59Jak się okazuje Garmin 1040 nie łączy się z pomiarami mocy Inpeak. Według producenta pomiaru, to błąd po stronie Garmina, więc spodziewałbym się, że szybko nie poprawią, bo i po co promować niszową konkurencję. Dla posiadacza Inpeaka to jest dyskwalifikacja.To nie jest prawda, ja mam pomiar Inpeaka i moc jak najbardziej działa. Pisałem zresztą o tym w teście - nie działa pomiar na ANT, ale na BT wszystko jest OK.
Kurde, to chyba zależy od urządzenia, kolega wczoraj mi mówił, że ani to ani to mu nie działa. Też zakupiłem Inpeaka ostatnio i zaczynałem zerkać w stronę nowego GPS, bo tam bateria wymiata. Kolega z dziesięciodniowego obozu z Calpe przywiózł 20% baterii
Ale to Inpeak musi rozwiązać ten problem, a nie zwalają wszystko na Garmina. Dla Garmina ludzie używający Inpeaka to pewnie z promil klientów, dla Inpeaka ludzie używający Garmina to dużo ponad 50%.
Z tym zoomem to zauwazylem - ze mimo wylaczonego autozoomu przybliza mi caly czas mape. Z tym ekranem petli to tez sie zastanawialem czy to bug czy to feature - ale uznalem ze to jakas nieprzemyslana decyzja.
BTW Michał - napisz prosze ile tak rekordowo udalo ci sie wycisnac z baterii godzin czasu dzialania? No i czy ktos probowal podladowac go w trybie uspienia na sloncu tak jak ja? Bo u mnie to chyba nie dziala - albo dziala bardzo wolno