Autor Wątek: Rower/rama do bikepackingu - z prześwitem minimum 2.3" .  (Przeczytany 8569 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Mój Cannondale Trail spełnia chyba wszystkie warunki. Nie wiem tylko co to "flat bar". Prosta kiera? Dokupiłem sobie stalowy widelec Salsy o odpowiedniej długości, amortyzator można sprzedać. Myślę, że znajdzie się sporo takich "sklepowych" hardtailów. Ich zaletą jest, że można się przejechać w sklepie, a nie kupować przez internet. Wadą jest chyba tylko to, że często mają kiepskiej jakości koła, mi popękało wiele szprych na Bałkanach, w końcu wymieniłem tylne koło. No i nie dostanie się poklasku na zlocie za butikową ramę :).

Kòpôcz

• Gość
big Bro

To już byłoby nas trzech na forum ;P
Z ciekawości - kupowałeś przed, czy po Brexicie? Próbuję odgadnąć koszty opłat celnych (a chciałbym je móc wyliczyć).

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Po lekturze -  najbardziej mi pasuje obecnie Kona Unit X . rower zorientowany bardziej na trail/mtb - i spełnia wszystkie wymagania. Jest tańszy niż Surly Ogre - z lepszą geometrią dla moich preferencji. Na Deore 12s to jest kusząca propozycja..
https://konaworld.com/unit_x.cfm

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
kiedyś się do niej przymierzałem , w złotym kolorze
fajna jest …

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Mam spory dylemat - chcę kupić gotowy rower, opcje są 3 od najtańszego:
- Sonder Frontier SX EAGLE RIGID 2023
- Kona Unit X 2023
- Surly Krampus 2023

Ktoś podpowie, zobaczy coś czego nie widzę ?

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Dzięki, cena świetna i rozmiar mój  :o

Offline EASYRIDER77

widocznie Ci pisany... :P

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
ma swoje wady niestety = piasty formula + ciężkie opony , ale to nie jest jakiś wielki koszt do naprawy.

Offline EASYRIDER77

sprzedaż nowe kola i dasz lepsze.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Breezer Thunder wygląda świetnie! Miałbym tylko poważniejszy zarzut co do długości rury podsiodłowej. W rozmiarze L ma tylko 47 cm. Preferowałbym 49 lub 50 cm, żeby weszła większą torba na ramę.

No i napęd 1x12 nie bardzo mi się sprawdza. Przy korbie 32t i kasecie 11-50t brakowało mi więcej niż jednego biegu. Tu jest tylko minimalnie lepiej. Możliwe, że dodam sobie do korby zębatkę podjazdową.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Breezer Thunder wygląda świetnie! Miałbym tylko poważniejszy zarzut co do długości rury podsiodłowej. W rozmiarze L ma tylko 47 cm. Preferowałbym 49 lub 50 cm, żeby weszła większą torba na ramę.

A mi zdecydowanie bardziej mi się widzi Unit X - szczególnie w tym krwistym malowaniu z 2023.
Niestety kosztuje 8k obecnie. Z tą rurą podsiodłową to wszystkie te trailówki tam mają, w moim rozmiarze M -  tam jest 42-43 cm za każdym razem, więc co najwyżej można tam dętkę zmieścić  ;D Ale nie po to ten rower ma być. Szkoda że Sonder 2023 jest na osprzęcie sram sx eagle -którego tak wszyscy hejtują, na Deore bym brał w ciemno za taką cenę ..

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Nie mam nic do dodania. Powiem tylko, że miałem w rękach przerzutkę SRAM SX, o tyle dobrze wspominam, że ją sprzedałem z zyskiem. Czytałem wiele złego, ale z wyglądu to taka tandeta, że słów brak Plastikowy korpus raczej sugeruje, że nie będzie zbyt trwała.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline EASYRIDER77

remik kup go wreszcie bo nie zdążysz!  :lol:

i pochwal się wtedy, opij aby dobrze służył...

a kolor zawsze możesz zmienić, mogę CI nawet pędzlem ręcznie pomalować na kolor z KONY.... ;D

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Jak kupisz i będziesz się chciał pozbyć kół, to ja przygarnę ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum