Autor Wątek: Rower/rama do bikepackingu - z prześwitem minimum 2.3" .  (Przeczytany 8578 razy)

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Unit jest ładniejszy, lżejszy,  zrobiony z lepszych rurek , ma lepsze koła i opony, więc przekonali mnie.  Jedyny minus że najbliżej jest w Finlandii,  ale nic to - w weekend podejmę decyzję  ;)

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
nie pękaj ! bierz unita ! szkoda że te kolorki ..jak gówno w trawie..

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Co Ty kcesz od tego koloru , mi się widzi . Choć faktycznie te mataliczne z zeszłych lat wyglądaly obłędnie 😉

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Zupa pomidorowa ze śmietaną. Pyszny kolor.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Kolor skóry się nie liczy, liczą się kształty  ;D

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Co do kształtów to podejrzanie niskie główka względem reszty - jakby ktoś myślał o włożeniu doń amortyzatora  ::)

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Ja właśnie w tym rowerze chcę sztywny widelec, stack różni się kilka milimetrów od mojego hardtaila z RockShox - którego właśnie sprzedałem, także geo mi leży - do tego idealny kąt HT i reach .

Skoro tak  ;)
Ja mam o wiele wyższą główkę w Big bro i jakoś ta zwraca od razu uwagę

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Po tym filmie skłaniam się nawet ku rozmiarowi większemu czyli L , mam 177 cm wzrostu i przekrok 80 cm, więc mogę wybrać M lub L - idealnie na granicy jestem, w kontekście bikepackingu chyba lepiej L  ;D

&ab_channel=KUBICASPORT

No raczej ;] W eLce większą torbę wepchasz, stabilniej się będzie prowadził, będzie bardziej 'touringowy"

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Remik tu masz fajne porównanie:
https://99spokes.com/en-EU/compare?bikes=breezer-thunder-2021;*z.SM|w.29,marin-dsx-2-2022,cube-travel-exc-2022,giant-toughroad-slr-1-2022,kona-unit-x-2022;*z.SM|w.29,salsa-journeyer-flat-bar-deore-700c-2022,ktm-x-strada-30-fit-2022,genesis-tour-de-fer-10-fb-2022

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Tak, w Unit X w zasadzie nic nie będę musiał zmieniać może oprócz kokpitu w/g preferencji, są tu  dobre obręcze , z tyłu nawet wrzucili piastę Shimano zamiast Formula, do tego sztyca na 31.6 - a to spory argument bo pierwsze co do niego zakupie - to regulowana żeby można było na agresywnych zjazdach się lepiej bawić  ;D

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Kolor skóry się nie liczy, liczą się kształty  ;D
Kolor lepszy niż kształtu. Czerwień zgaszona odrobiną śmietany jest zdecydowanym plusem tego roweru... A kształt? Na zdjęciu prezentuje się świetnie, ale ujęcie jest korzystne, bo pod kątem. Na wprost rama wygląda mniej ciekawie

Czemu nie Marin Muirwoods? On w rozmiarze L ma 50 cm rury podsiodłowej, więc nie wygląda jak rower dziecięcy. (Nie próbuje przekonać, raczej prowokuję ;] )
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Kolor lepszy niż kształtu. Czerwień zgaszona odrobiną śmietany jest zdecydowanym plusem tego roweru... A kształt? Na zdjęciu prezentuje się świetnie, ale ujęcie jest korzystne, bo pod kątem. Na wprost rama wygląda mniej ciekawie
Jakiego roweru by nie pokazać to zawsze jeden napisze że paskuda, a drugi że super wygląda.
Ewentualnie odwrotnie - jeden napisze że super wygląda a drugi że paskuda ;)

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Czemu nie Marin Muirwoods? On w rozmiarze L ma 50 cm rury podsiodłowej, więc nie wygląda jak rower dziecięcy. (Nie próbuje przekonać, raczej prowokuję ;] )

Bo nie chciałbym żadnego MicroShiftu, , hamulców Tektro , o oponkach 42 mm jak w gravelu nie wspominając ..  :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum