Autor Wątek: Nowa lampka przednia, po Gaciron V9S-1000  (Przeczytany 3781 razy)

Offline Mężczyzna Pyndalarz

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 07.06.2020
Cześć,
Dotychczas używałem lampki Gaciron V9S-1000 i bylem z niej mega zadowolony. Super czas pracy na baterii, możliwość ładowania w czasie jazdy i przede wszystkim dobre, jasne światło (jeździłem na 2 lub 3 trybie mocy z 4).

Jedyny minus to system mocowania, który delikatnie rusza się na mojej lemondce i niestety pękł element wsuwany do uchwytu na pewnej dziurze  :(

Zastanawiam się czy kupować ponownie ten sam model (cena 240 zł), czy macie może coś ciekawszego do zaoferowania?

Myślałem też czy by nie przykleić latarki do uchwytu, ale podejrzewam, że w wyniku zmęczenia materiału i tak nawet przyklejone kropelką pęknie.

Z góry dzięki za pomoc.

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.

Niestety ale pękła szyna uchwytu, ale także i w latarce, więc to nie rozwiąże problemu  :P

Chyba że ewentualnie są jakieś fajne uniwersalne uchwyty, bo te za 10 zł z allegro mają średnie opinie.

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Są silikonowe opaski.

Kiedyś miałem taki uchwyt przy starej lampce i średnio zdawał egzamin  :(

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
Myślałem też czy by nie przykleić latarki do uchwytu, ale podejrzewam, że w wyniku zmęczenia materiału i tak nawet przyklejone kropelką pęknie.

Trudno bez obrazka oceniać - ale ja sklejałem kropelką zarówno uchwyt lampki, który rozwaliłem przy upadku (na mtb) jak i mocowanie torby przyczepianej do sztycy (które było regulowane ale się rozregulowało i torba spadała na koło) - i na oko, to w miejscu sklejonym łączenie było mocniejsze niż inne miejsca np. łączone śrubami. Byle klejone powierzchnie były czyste i ewentualnie delikatnie zmatowione jeśli są gładkie. Sklejona torba jeździła jeszcze wiele lat - a to duża i ciężka torba trzymająca się tylko na uchwycie - a przeciążenia spore bo to mtb a nie szosa.

(zdjęcie z internetu bo nie mam pod ręką dobrego ujęcia swojej)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum