Autor Wątek: CO KUPIĆ KROSS vs BTWIN  (Przeczytany 4996 razy)

Offline Mężczyzna OLDRIP

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.04.2021
Odp: CO KUPIĆ KROSS vs BTWIN
« 23 Cze 2022, 15:28 »
nie chcę jeździć z sakwami... ;-(  ;-D)))

Nie chodzi o sakwy, tylko plecak, siatkę. Ja na przykład się pocę i jazda w plecaku to sauna. Są plecaki/torby z hakami na bagażnik. Robisz zakupy, wieziesz książki, jak schodzisz z roweru ściągasz z bagażnika i wieszasz przez ramię.

Offline Mężczyzna aryann@o2.pl

• Miasto:
  • Na forum od: 23.06.2022
« 23 Cze 2022, 15:56 »
czyli żaden z tych co podlinkowałem się nie nadaje ? - nie wiem konkretnie dlaczego..

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
« 23 Cze 2022, 16:06 »
Myślałem że koledzy napisali dość wyraźnie, że każdy z powyższych się nadaje, proszą tylko żebyś bardziej konkretnie określił sposób w jaki zamierzasz używać rower

• Miasto:
« 23 Cze 2022, 16:12 »
"raczej po bułki.. jakaś przejażdżka po lesie.. może z raz w tyg będzie używany.."

z uwagi ile mnie nie ma w domu zakładam jeździć tylko w wekendy bo inaczej nie dam rady - po ścieżkach rowerowych i może trochę po ścieżkach w lesie..

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 23 Cze 2022, 16:18 »
Kup ten który ci się najbardziej podoba.
Albo nabierzesz ochoty na więcej niż raz w tygodniu albo nie. W pierwszym przypadku i tak zmienisz rower, w drugim każdy ci wystarczy.

Offline Mężczyzna Dawid29er

• Miasto: pl
  • Na forum od: 15.06.2020
« 23 Cze 2022, 21:49 »
Na twoje potrzeby każdy będzie dobry. Nie ma sensu zaczynać od drogich rowerów.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 23 Cze 2022, 22:23 »
Serio poszukaj sobie na jakimś olxie np. Fahrrad manufaktur, czy Kogę czy nawet Unibike - nawet jeśli coś będzie szwankować w używce, to dasz za serwis stówę/dwie i masz jakąś sensowną maszynę, na którą nie będziesz patrzeć z pogardą po miesiącu użytkowania.

To co zalinkowałeś to jak zakup Daewoo Lanosa - większość użytkowników pozbyła się tak szybko, jak tylko mogła, a pozostałym wszystko obojętne, włącznie z dziurą w drzwiach.

BTW. Wiesz co najsensowniejszego mógłbyś znaleźć w podanej kwocie? Single speeda, nawet nowego - tam prawie nie ma się co zepsuć, często ładnie się prezentują, wtedy po bułki takim nie wstyd jechać ;)

Taki nie byłby dla Ciebie lepszy? Bo na pewno trwalszy
https://www.olx.pl/d/oferta/rower-ostre-kolo-gravel-fixie-inc-floater-race-28r-rama-alu-54cm-CID767-IDNIEaJ.html?reason=extended_search_extended_s2v

I Borafu prawdę rzecze - jeśli polubisz rowerowanie, to za pół roku będziesz nas pytać o nowy rower ;P
« Ostatnia zmiana: 23 Cze 2022, 22:31 qbotcenko »

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 24 Cze 2022, 03:06 »
Kup ten który ci się najbardziej podoba.

Bardzo dobra rada, potwierdzana przez wielu :) np.
https://hopcycling.pl/jaki-kupic-rower/

A jeśli jednak chcesz się zagłębić trochę w technikalia to poświęć parę godzin na poczytanie np.
https://roweroweporady.pl/jaki-rower-kupic/
i wróć na forum z konkretnymi pytaniami.

• Miasto:

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 25 Cze 2022, 00:11 »
Fuj.

Lepiej kupić dobry używany rower, za tę kwotę już można nieźle poszaleć. Ten technologicznie i jest z lat 90, co akurat może jest najmniejszym problemem :P
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Miasto:
« 25 Cze 2022, 10:53 »
@worek_foliowy
możesz pokazać mi jeden rozsądny przykład - jakis tam ,który uważasz że byłby na prawdę fajny ?

Kòpôcz

• Gość
« 25 Cze 2022, 18:33 »
Musiałbyś zwiększyć budżet dwukrotnie przynajmniej. Niestety w powszechnym wyobrażeniu rower to takie dość proste i niedrogie urządzenie do przemieszczania się. Czasy, gdy za tysiaka dało się coś sensownego kupić na początek minęły bezpowrotnie i wyżej wyrażone słowa, że X lat temu kupiłem rower za 1400 i dalej nim jeżdżę są chybione. Dziś rower tej klasy to wydatek ok. 3-4 tysięcy.
Zrozum, że w budżecie w jakim szukasz producent mocno się spinał, żeby złożyć coś, co ma dwa koła, pedały, kierownicę, siodełko i jakąś namiastkę przerzutki i żeby jeszcze na tym zarobił on i kilkunastu pośredników na pensje, ZUSYy i inne fiskusy. To będzie generator frustracji z którym będziesz biegał do serwisu na regulację a to hamulców, a to przerzutek. Rozsądny serwisant Ci powie, że się nie da, pazerny będzie w Tobie miał stałego klienta.
Ja widzę trzy wyjścia:
- kupić to, co się podoba,
- kupić używkę,
- zwiększyć znacząco budżet.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 25 Cze 2022, 20:02 »
możesz pokazać mi jeden rozsądny przykład - jakis tam ,który uważasz że byłby na prawdę fajny ?

Pierwsze z brzegu:
https://www.olx.pl/d/oferta/rower-trekkingowy-fitness-kreidler-28-CID767-IDP0O3u.html
ŁAdny trekking, w przyszłości wymienisz korbę na coś z zewnętrznymi łożyskami i nie ma się co rozpaść ;)

Albo gienek, też fajny do lasu i po bułki:
https://www.olx.pl/d/oferta/rower-miejski-fitness-genesis-skyline-10-roz-l-CID767-IDNJmeq.html

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 28 Cze 2022, 01:21 »
Może nie jestem zachwycony propozycjami qbotcenko - za tę kasę powinno znaleźć się coś z lepszym osprzętem - ale są zdecydowane lepsze niż te sklepowe. Ja bym szukał czegoś na poziomie Deore. Tak szczerze to za 300 zł kupowałem lepsze retro-używki. Były na starym LX 7-rz, jeszcze z canto, mimo to były w perfekcyjnym stanie technicznym. No może manetki od przedniej przerzutki chodziły z dużym oporem - w końcu nie wiem, czy tak miało być, czy kwestia popsikania WD40.

Może coś mi wpadnie w oko to jeszcze wrzucę.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 29 Cze 2022, 09:48 »
Swoją drogą, to przydałby się wątek typu "perełki z olxa", bo jak Wy to znajdujecie, to ja nie wiem :) Jak przeglądam rowery na olx, to same złomy mi wyskakują, a tu w linkach podawane są takie ładne okazy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum