Autor Wątek: Uchwyt na butelkę 1,5L  (Przeczytany 26469 razy)

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
Odp: Uchwyt na butelkę 1,5L
« 5 Lip 2022, 22:35 »
Dobrze się wam pisze, bo macie mocowania do ramy na śrubki. Mnie interesuje patent Tuptusia, bo zastosował tam trytytki i paski fix. Ciekawym czy na wertepach to nie spada w dół, i nie obija się o korbę.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 5 Lip 2022, 22:43 »
Ktoś u nas widział koszyki Widefoot LiterCage, VeloOrange Mojave, Twofish, Rivendell Jim, Tanaka Dromedary? Czy są tu praktykowane czasem zakupy zbiorowe?
Znalazłem tutaj:
https://suicycle-store.com/shop/zubehoer/becher/litercage-widefoot/
Jeśli nie wysyłają do Polski, mogę odebrać i przesłać dalej, albo przywieźć do Polski w sierpniu.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 5 Lip 2022, 23:35 »

Dobrze się wam pisze, bo macie mocowania do ramy na śrubki.

Ja nie mam. Pod ramą mam nawiercone dziurki i założone nitonakrętki, a na widelcu mam obejmy. Trzeba sobie jakoś radzić i niekoniecznie muszą to być trytytki.

Tuptuś

• Gość
« 6 Lip 2022, 09:05 »
U nas słabo z dostępnością niszowych produktów niestety, stąd wiele pomysłów na "protezy" (z całym uznaniem dla ich pomysłodawców).

Istnieją takie powiedzenia:
- potrzeba jest matką wynalazku. Stąd takie mamy pomysły, czasem szatańskie  ;D.
- rozsądni dostosowują się do świata, nierozsądni dostosowują świat do siebie i dlatego postęp zależy od ludzi nierozsądnych.
My rowerzyści jesteśmy nierozsądni i dlatego świat rowerowy jest coraz lepszy.

Tuptuś

• Gość
« 6 Lip 2022, 09:14 »
Dobrze się wam pisze, bo macie mocowania do ramy na śrubki. Mnie interesuje patent Tuptusia, bo zastosował tam trytytki i paski fix. Ciekawym czy na wertepach to nie spada w dół, i nie obija się o korbę.

Tuptuś gwarantuje, że nie spadnie koszyk w dół z butelcyną. ZIP-y są naprawdę mocne i dobrze koszyk trzymają. Moje rozwiązanie jest dla każdego roweru, który nie ma otworów w ukośnej ramie , (od spodu ramy). Nie trzeba wiercić otworów. W poziomie też się nie przesuwa, bo trzyma koszyk w górnej części ta żółta nakrętka znajdująca się w górnej części koszyka, która nie ma przekroju okrągłego, a jest nieco wyżłobiona.

Tuptuś

• Gość
« 6 Lip 2022, 09:18 »
Mój koszyk pomieści i jedno i drugie.
Na wyprawach często wino tam wożę:

Witaj w Klubie Nieanonimowych i Rowerowych Chłopaków Rozrywkowych  :D

Kòpôcz

• Gość
« 6 Lip 2022, 10:06 »
@Tuptuś
Na świecie są jeszcze esteci, którzy stworzyli wzornictwo użytkowe. To dzięki nim chodzimy w wygodnych spodniach, a nie zgrzebnych workach. Mój 98-letni dziadek (choć trudno w to uwierzyć) wciąż załatwia swoje potrzeby w drewnianym wychodku, a wodę ciągnie prostą pompą z gumowym wężem z przydomowego źródła. I on, i ja mamy bieżącą wodę i skutecznie się defekujemy, ale mi czyni się to nieco przyjemniej. Jak pisałem - jestem pełen uznania dla pomysłowości, choć w obliczu istnienia lepszych rozwiązań jej efekty są raczej protezami. Sam takich protez w życiu uczyniłem wiele i pewnie wiele jeszcze będę zmuszony zrobić.
@Daniel
Dzięki - sklepu nie znałem, wysyłka do PL nieznacznie droższa od lokalnej, więc nie będę Cię fatygował. Nie mniej jednak wdzięczny za link jestem. Muszę tylko przebrnąć przez brak anglojęzycznej wersji strony ;)

Offline Mężczyzna Cleanca

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 24.06.2022
« 25 Lip 2022, 15:02 »
Te wino to rządzi. ;D 8)

Dzięki za wasze wypowiedzi i zdjęcia
Auto Detailing Cleancar Szkolenia i Kursy z auto detailingu samochodów

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 21 Sie 2023, 02:37 »
Nowy rower, nowe problemy. Mój prawdziwy gravel nie pomieści butelki pod ukośną rurą. Jest miejsce na bidon, ale ze względu na prowadzenie pancerzy i to byłyby problematyczne. Szukam nowego domu dla butelki 1,5 l.

Jedyne miejsce jakie przychodzi do głowy

Rozważam przypięcie koszyków obejmami ślimakowymi. Ewentualnie przykręcić koszyk do takiego adaptera, a obejmą przypiąć już sam adapter.

Może jakieś bardziej eleganckie rozwiązanie?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Elwood

• Od 2009-03-26
  • Miasto: Przystanek Oliwa
  • Na forum od: 07.02.2023
« 15 Lis 2023, 07:13 »
Plecak i zamiana miejsc z lekkimi ale objętościowymi fantami.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, przez dobę uchodzi za idiotę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum