Hej,
Może jest tu ktoś, kto doleciał do lotniska Oslo / Torp i przejechał się w okolicy? Na forum znalazłem opisy tras z Oslo do Bergen albo gdzieś dalej ale ja planuję pętlę z/do Torp. Planuję 10 dni jazdy za dwa tygodnie, myślałem nad jakimś dojazdem do Parku Hardangervidda i z powrotem do lotniska. Nie chcę zwiedzać żadnych miast, wolę przyrodę. Spanie tylko w namiocie z priorytetem na ładną trasę, do przeżycia 2-3 dni wystarczy mi źródlana woda.
Mogę zmienić plan i pojechać w inną trasą jeżeli ktoś poradzi coś ciekawego. Byłem już raz w Norwegii, jechałem z Bergen do Rallervegen i się zakochałem.
Na lot pakuję zawsze rower w jakiś karton ze sklepu, wracając prawie zawsze musiałem się zawijać w folię bąbelkową, którą można kupić wszędzie. Co był miłym zaskoczeniem w Bergen na lotnisku nie było problemem zostawić karton rowerowy gdzieś za winklem i zabrać go wracając. Nikt tych kartonów nie "sprzątał". Czy wie ktoś, czy w Torp można tak zostawić karton i spodziewać się, że będzie po powrocie na lotnisko?
Pozdrawiam,
Szuter