Autor Wątek: Toruń - most kolejowy  (Przeczytany 1484 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Toruń - most kolejowy
« 9 Lip 2022, 11:06 »
Czy przez most kolejowy w Toruniu można przedostać się rowerem?
Wg Google jest tam kładka dla pieszych, ale czy dostępna?
Schody akceptuję, ale przechodzenie przez zaspawaną kratę i chowanie przed SOK już niechętnie.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Odp: Toruń - most kolejowy
« 9 Lip 2022, 11:46 »
Nie wolno - teoretycznie jest zakaz dla ruchu pieszego.
Czy można, to inna sprawa. Z rowerem raczej bym nie ryzykował jednak. Parę lat temu był wypadek, że gość idąc pieszo w nocy wpadł w jakąś dziurę i spadł do rzeki (ze skutkiem fatalnym). Poza tym SOKiści mogą pogonić, jak najbardziej.
Odległość od obu drogowych mostów - zarówno Piłsudskiego jak i Zawadzkiej jest tak niewielka, że chyba również nie warto. Na obu masz wydzieloną DDR.

PS. A kiedy będziesz w Toruniu? Jeśli w drugiej połowie wakacji i planujesz nocleg gdzieś w okolicy, to zapraszam :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
« 9 Lip 2022, 12:51 »
Dzięki. Ten most to dla nie po prostu ewentualna odmiana (tym starym jechałem kilka razy).
Chodzi mi po głowie weekendowy przelot z Poznania do Torunia przez Wagrowiec (została mi w Wlkp tylko ta jedna  gmina - błąd nawigacyjny), więc w Toruniu tylko wsiadam w pociąg, ale dzięki.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 17 Lip 2022, 00:02 »
Zdecydowanie polecam stary most drogowy, bo jest po remoncie i trochę się zmieniło na lepsze lub most im. gen. Elżbiety Zawadzkiej.
Jak napiszesz gdzie chcesz dojechać to zaproponuję trasę, bo 20 lat spędziłem w Toruniu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum