Powiem, czego nie kpować - suportu Schimano HT2 (ze ściętymi łożyskami)(...) No i musisz wymienić korbę na HT.
Powiem, czego nie kpować - suportu Schimano HT2 (ze ściętymi łożyskami).Właśnie dzisiaj wymieniłem na chiński z pełnymi łożyskami (zresztą ceramicznymi). Shimanowskie złapały luz już po kilku tyś. km, wymieniłem ze 2 razy smar (wypływała rdzawka), aż wreszcie dałem sobie spokój. Nie polecam nikomu kto jeździ w deszczu.
Jak chcesz samemu zmieniać łożyska, to możesz kupić support od Tokena - ja taki w cioraczorowerze używam i wychodzi taniej, niż kupowanie najtańszych deore.A korbę upoluj używaną - worek jest mistrzem w wyszukiwaniu korb po 100pln dobrej klasy na olxie
Powiem, czego nie kpować - suportu Schimano HT2 (ze ściętymi łożyskami)
Ogólnie suporty HT2 nie są trwałe. Trzeba kontrolować ich stan, albo wymieniać profilaktycznie. I naprawdę trzeba o to zadbać, bo suport z luzami szybko zniszczy oś, a oś jest niewymienną częścią bardzo drogiej korby.
Nietrwałe są suporty czy łożyska?
Ogólnie suporty HT2 nie są trwałe. Trzeba kontrolować ich stan, albo wymieniać profilaktycznie. I naprawdę trzeba o to zadbać, bo suport z luzami szybko zniszczy oś, a oś jest niewymienną częścią bardzo drogiej korby. Z suportem na kwadrat nie było tylu problemów. W zasadzie w ogóle nie było z nimi problemów do czasu aż trzeba było to cholerstwo wykręcić.