Autor Wątek: Witam Rowerowych Maniaków :-)  (Przeczytany 653 razy)

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
Witam Rowerowych Maniaków :-)
« 25 Lip 2010, 00:37 »
Witajcie Rowerowi Maniacy  :wink:

Kilka słów o sobie: na rowerze zacząłem jeździć (jak pewnie większość z Was) we wczesnym dzieciństwie. Już od samego początku było to dla mnie źródłem radości. Na początku był to trójkołowy rowerek, następnie "Reksio" po bracie, a jeszcze później jakiś składak zza wschodniej granicy  :wink:  W połowie lat 90tych sprawiono mi "górala" o nazwie "Vicini". Wtedy też złapałem prawdziwego bakcyla i w sezonie wiosenno-letnim spędzałem na nim od 4 do 6 godzin dziennie. Także wtedy (z głową w chmurach) pojawiły się pierwsze myśli o dalszej wyprawie, oraz marzenie o rowerze z prawdziwego zdarzenia. Spełniło się ono (niestety po kilkuletnim rozbracie z rowerem) w ubiegłym roku - wybór padł na Kellys'a Exquisite DSC 2007. W Kosi zakochałem się z miejsca...  :wink:  Nasza miłość trwa do dziś i jest na tyle intensywna, że dzień bez niej jest dla mnie dniem straconym...  :wink: Rowerek dostarcza mi wspaniałych doznań: jest źródłem szczęścia, ekscytacji, zadowolenia z siebie (po przełamaniu kolejnych barier), a także pasji. Powoli przeistacza się z narzędzia do rekreacji w narzędzie determinujące tryb życia - i to bardzo cieszy  :wink:

Na forum trafiłem po internetowym sznurku: wcześniej zaczęły pojawiać się myśli o wyprawie na południe Europy. Zrodziło się więc w mojej głowie kilka pytań na które odpowiedź mam nadzieję znaleźć na tym forum  :wink:  Bardzo liczę także na wskazówki bardziej doświadczonych pasjonatów turystyki rowerowej  :wink:  Mam nadzieję, że to początek wspaniałej drogi, bo nawet bannery, które widzę na tej stronie i tytuły "Rowerem do Indii", "Albania rowerem", czy "Rowerem przez Islandię" powodują, że serce zaczyna mocniej bić  :wink:  Ale - małymi kroczkami do celu...  :wink:

Wszystkim życzę powodzonka i niezapomnianych wspomnień z rowerowych szlaków  :wink:

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

Bitels

• Gość
« 25 Lip 2010, 09:47 »
Witaj Kosiek.Dobrze trafiłeś i nie będziesz żałował. Pozdrawiam.

Offline zegarynka

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 14.02.2010
« 25 Lip 2010, 19:30 »
Witaj :)
Miło, że się rozpisałeś:)

Offline Mężczyzna Mawgan

• Miasto: Pilzno
  • Na forum od: 13.04.2010
    • http://roadx.e-pilzno.com