Autor Wątek: [S] Kierownice On-One Goeff i Og v2  (Przeczytany 3610 razy)

Kòpôcz

• Gość
[S] Kierownice On-One Goeff i Og v2
« 28 Lip 2022, 18:01 »
Sprzedam 2 kierownice - nowe, nie używane, z aktualnej dystrybucji (nieco bardziej skąpe ologowanie).

On-One Og v2 - typowy altbar z umiarkowanym gięciem w tył: 
https://on-one-bikes.co.uk/products/on-one-og-v2-handlebar?variant=39622300172476

Z dodanymi wewnętrznie rogami jest swoistym substytutem Surly Moloko
Cena:120zł

On-One Goeff, czyli budżetowy klon Jones'a H-Bara: 
https://on-one-bikes.co.uk/products/on-one-geoff-handlebar?variant=39622299189436

Cena: 230zł

W obu przypadkach wysyłka DPD w cenie.

jendrzych

• Gość
Odp: [S] Kierownice On-One Goeff i Og v2
« 28 Lip 2022, 18:40 »
Mogę prosić o rezerwację Geoffa na kilka godzin?
Znam parę osób spoza forum, które mogą być zainteresowane.
Muszę popytać.

Offline Mężczyzna alex62

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.01.2015
« 18 Lis 2022, 16:40 »
Witam , czy któryś z forumowiczów jeździ z takowymi kierownicami zabudowanymi w typowym 29 , jak to wyglada jeśli chodzi o teren .

Offline Mężczyzna Thedio

• Miasto: Łańcut
  • Na forum od: 26.02.2013
« 18 Lis 2022, 17:43 »
Witam , czy któryś z forumowiczów jeździ z takowymi kierownicami zabudowanymi w typowym 29 , jak to wyglada jeśli chodzi o teren .

Ja jeżdżę aktualnie na Geoff  w terenie i po asfalcie. Jak dla mnie bardzo dobrze się sprawdza taka kierownica, ale trzeba się przyzwyczaić do mocnego gięcia. Ogólnie polecam.

Kòpôcz

• Gość
« 18 Lis 2022, 18:28 »
Od kilkunastu jeżdżę z altbarami z incydentalnym powrotem do rizera. Najwięcej jeździłem z lekko cofniętym OO Fleeglee (w kilku rowerach, głównie 29'er) i dość mocna cofniętą Mary (hybryda: sztywny 69'er na ramie do agresywnego XC -pojęcie enduro jeszcze nie istniało) , aktualnie Og. Przy aktualnych szerokościach kierownic warto je uzupełnić o wewnętrzne rogi. Nie twierdzę, że to jest rozwiązanie dla każdego, ale ja już raczej do prostych nie wrócę - moje stawy przestały je tolerować. Koledzy ścigający się w XC twierdzą, że tam by się taka kierownica nie sprawdziła.

Offline Mężczyzna alex62

« 18 Lis 2022, 19:03 »
Właśnie nie chodzi o ściganie tylko o wygodę i wszechstronność czyli na asfalt , do lasu i np stokowki w Bieszczadach . Stawy już mnie tez trochę pobolewają 😜.

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
« 18 Lis 2022, 19:15 »
Może najpierw zdefiniuj teren :)

Na pewno wygodniejsza pozycja dla nadgarstków. Szczególnie przy długich trasach.
Na wąskich i krętych ścieżkach trochę trzeba bardziej rękami pracować - uroki szerokiej kierownicy.
Jeżeli przesiadasz się z wąskiej kierownicy to czasami może się zdarzyć że nie zmieścisz się między drzewami które poprzednio mijałeś bez problemu. I w niektórych wagonach kolejowych trzeba trochę mocniej uważać.
Ale summa summarum to sobie bardzo chwalę przesiadkę na Geoff'a. Jeżdżę turystycznie w każdym terenie.
Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Kòpôcz

• Gość
« 18 Lis 2022, 20:39 »
Właśnie nie chodzi o ściganie tylko o wygodę i wszechstronność (...)
Goeff/Jones jest już mocno szeroki i z dość radykalnym backsweepem (o ile pamiętam to 45°). Może warto na początek poszukać czegoś w przedziale 20-25°.

Offline Mężczyzna alex62

« 19 Lis 2022, 12:46 »
Właśnie chodzi mi o mniejsze odgięcie do tylu .
Jeżdżę w tej chwili praktycznie na prostej 700 ce .
Gdyby taką 20-30 st , tylko co ?

Kòpôcz

• Gość
« 19 Lis 2022, 17:32 »
Jest już tego trochę na rynku. Sporo jest w tej bazie i można je graficznie sobie porównać: https://whatbars.com/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum