Autor Wątek: Jakie spodenki rowerowe (z wkładką) ?  (Przeczytany 23284 razy)

Offline Mężczyzna zb567

• Miasto:
  • Na forum od: 27.01.2015
Jakie spodenki rowerowe (z wkładką) ?
« 30 Lip 2022, 17:09 »
Drodzy forumowicze,

Szukam spodenek rowerowych (z wkładką) na całodzienne wypady rekreacyjne/ wyjazdy sakwiarskie (w obydwu wypadkach do 120 km/ dzień, asfalt/ drogi gruntowe utwardzane).
Co możecie mi polecić?

Z góry dziękuję za wszystkie porady/ rekomendacje.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Zimowe czy letnie?
Jak budżetowo, to craft robi przyzwoite, starczają na kilkadziesiąt wyjazdów, nim się zacznie pampers wysiadywać

Offline Mężczyzna zb567

• Miasto:
  • Na forum od: 27.01.2015
Letnie.
Interesuja mnie modele modele i mniej i wiecej budzetowe.

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Kup od Leszka Prawie Pro w jego sklepie, są to spodenki Martom Bike szyte specjalnie dla niego i mają mega wygodne wkładki, a nie kosztują majątku.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
Kup od Leszka Prawie Pro w jego sklepie, są to spodenki Martom Bike szyte specjalnie dla niego i mają mega wygodne wkładki, a nie kosztują majątku.

Zamówiłem.
Przelałem.
Czekam na dostawę.
Przekonało mnie Jego podejście do "rowerzystów i rowerzystów", które zaprezentował w filmiku o rowerzystach (sportowcach) i pozostałych rowerzystach w kontekście ich poruszania się w ramach tzw. "infrastruktury rowerowej".
Poza tym "prawie pro", to moje postrzeganie rowerowania.   
PS.
1. Spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 300W. Granatowe
2. Koszulka kolarska męska Prawie.PRO 200W Aero. Granatowa

Offline Mężczyzna sierra

Zamówiłem.
Przelałem.
Czekam na dostawę.
Przekonało mnie Jego podejście do "rowerzystów i rowerzystów", które zaprezentował w filmiku o rowerzystach (sportowcach) i pozostałych rowerzystach w kontekście ich poruszania się w ramach tzw. "infrastruktury rowerowej".
Poza tym "prawie pro", to moje postrzeganie rowerowania.   
PS.
1. Spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 300W. Granatowe
2. Koszulka kolarska męska Prawie.PRO 200W Aero. Granatowa

Ponieważ testy przebiegły pomyślnie, to zdecydowałem zamówić te:
spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 400W. Czarne - na dłuższe rowerowanie.

Zerknąłem teraz na stronę sklepu i jednak patriotyzm gospodarczy sporo kosztuje. Poczekam z testowym zakupem na jakiś black friday, czy coś ;P

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
On chyba szyje w Martonbike więc to byłaby ta sama jakość co stroje z MPP. Całkiem spoko. Przybrałem ostatnio na wadze i zacząłem doceniać ich rozciągliwość, te chińskie słabiej wypadają w tym aspekcie.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Zerknąłem teraz na stronę sklepu i jednak patriotyzm gospodarczy sporo kosztuje.
558,50 za spodenki to jak za darmo w porównaniu do cen Unitry. Ciekawe ile będzie kosztować polski samochód elektryczny, ale obstawiam 2 mln zł.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna sierra

Zerknąłem teraz na stronę sklepu i jednak patriotyzm gospodarczy sporo kosztuje.
558,50 za spodenki to jak za darmo w porównaniu do cen Unitry. Ciekawe ile będzie kosztować polski samochód elektryczny, ale obstawiam 2 mln zł.

Te: spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 300W. granatowe - są tańsze.
Te: spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 400W. Czarne, których cenę podajesz - są do "ultra".
Jeśli chodzi o "Unitrę", to pewnie ich propozycji wybrałbym jakiegoś wzmaka na lampach i do tego solidne gramo (vinyl - rulez).
Ale czas biegnie naprzód i wolimy strumieniowo posłuchać w mp3 (ogg, flac), niż odpalać cały ten "bajzel".
Szkoda.
PS.
Czasem mojego marantza i yamahę odpalam, by zażyć świeżości.
Dziś odbieram te do "ultra" i liczę, że w niedalekiej przyszłości uda się porowerować więcej, niż standardowo (popracowo) - choć Chętnych brak. Wszyscy by tylko na kolarkach śmigali te dłuższe wycieczki. Duch ginie.   

Offline Mężczyzna sierra

Te: spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 300W. granatowe - są tańsze.
Te: spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 400W. Czarne, których cenę podajesz - są do "ultra".
Jeśli chodzi o "Unitrę", to pewnie ich propozycji wybrałbym jakiegoś wzmaka na lampach i do tego solidne gramo (vinyl - rulez).
Ale czas biegnie naprzód i wolimy strumieniowo posłuchać w mp3 (ogg, flac), niż odpalać cały ten "bajzel".
Szkoda.
PS.
Czasem mojego marantza i yamahę odpalam, by zażyć świeżości.
Dziś odbieram te do "ultra" i liczę, że w niedalekiej przyszłości uda się porowerować więcej, niż standardowo (popracowo) - choć Chętnych brak. Wszyscy by tylko na kolarkach śmigali te dłuższe wycieczki. Duch ginie.

Dziś przyszły.
Może w piątek uda się pokręcić "wkołokominowe ultra" 😉 by je wyprobować

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Te: spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 400W. Czarne, których cenę podajesz - są do "ultra"

Nie ma spodenek do ultra, spodenki do długich dystansów niczym się nie różnią od tych do krótkich. Droższe spodenki z reguły są lepiej uszyte, z lepszych materiałów, mają lepsze wkładki. Ale to w żadnym razie tak nie działa, że jak się kupi Assosy za 1300zł to będziemy mieć gwarancję braku bólu tyłka. To jest czysto indywidualna sprawa, można mieć ból siedzenia po 100km w najdroższych spodenkach, a można mieć komfort na dystansie ultra  i bez żadnych spodenek kolarskich. Przykladowo Blondas przejechał w zeszłym roku MPP w spodenkach bez wkładki i nie miał najmniejszych problemów z siedzeniem.

Offline Mężczyzna sierra

Te: spodenki kolarskie męskie Prawie.PRO 400W. Czarne, których cenę podajesz - są do "ultra"

Nie ma spodenek do ultra, spodenki do długich dystansów niczym się nie różnią od tych do krótkich. Droższe spodenki z reguły są lepiej uszyte, z lepszych materiałów, mają lepsze wkładki. Ale to w żadnym razie tak nie działa, że jak się kupi Assosy za 1300zł to będziemy mieć gwarancję braku bólu tyłka. To jest czysto indywidualna sprawa, można mieć ból siedzenia po 100km w najdroższych spodenkach, a można mieć komfort na dystansie ultra  i bez żadnych spodenek kolarskich. Przykladowo Blondas przejechał w zeszłym roku MPP w spodenkach bez wkładki i nie miał najmniejszych problemów z siedzeniem.

@Michał, dlatego słowo ultra wziąłem w cudzysłów.
Poza tym, pełna zgoda.
To nie tylko gacie, ale i geometria "rumaka" i jeszcze wiele więcej rzeczy o których tu się pisze.
Dlatego szkoda się na tym pochylać, bo to indywidualna sprawa, ale i tak będą w tym zakresie pytania.

Ciekawe ile będzie kosztować polski samochód elektryczny, ale obstawiam 2 mln zł.

Zależy z czym będzie konkurować ;)
Taka syrena w wersji roadster, może być spokojnie wyceniona na poziomie Nio EP9

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
To i ja zapytam o porządne spodenki z szelkami. Mam obecnie bardzo wygodne, świetnie się u mnie sprawdzają, ale niestety nietrwała wkładka, oddaję do reklamacji, zobaczę jak do tego podejdą.
Potrzebuję czegoś na dłuższe jazdy i zastanawiam się nad Martombike, może model 521 lub spodenkami od Leszka, model 400w. To rzeczywiście praktycznie to samo? Ewentualnie coś innego możecie polecić? Tylko nie Assosy. Cena powiedzmy 500-600zł.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum