Autor Wątek: Jakie spodenki rowerowe (z wkładką) ?  (Przeczytany 21467 razy)

Offline Mężczyzna Pyndalarz

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 07.06.2020
Możesz rzucić okiem na Eroe lub Raso Premium (mają tą samą wkładkę).

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
To i ja zapytam o porządne spodenki z szelkami. Mam obecnie bardzo wygodne, świetnie się u mnie sprawdzają, ale niestety nietrwała wkładka, oddaję do reklamacji, zobaczę jak do tego podejdą.
Potrzebuję czegoś na dłuższe jazdy i zastanawiam się nad Martombike, może model 521 lub spodenkami od Leszka, model 400w. To rzeczywiście praktycznie to samo? Ewentualnie coś innego możecie polecić? Tylko nie Assosy. Cena powiedzmy 500-600zł.
Spodenki od Leszka są ok i są trwałe, tak że mogę polecić.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Dzięki za propozycje. Obecnie mam spodenki z wkładką DOC74 evo gel (nie ta najnowsza). Po kilkuset kilometrach w miejscach guzów kulszowych porobiły się wgnioty w piance. Dotykając palcem czuć wyraźnie jak się zapada, jakby już tam pianki nie było. Przerobiłem kilka par spodenek, jakościowo niby słabszych i każde w końcu stracą swoje właściwości, ale z czymś takim to się nie spotkałem. Korzystaliście z tych wkładek? Może trafił mi się felerny egzemplarz?

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Intensywnie korzystałem z Martombika, Leszka Prawie Pro (400) i są one, moim zdaniem, wygodne ( dla mnie do 4-5 godzin) i trwałe.
Poza tym Leszek jest bardzo pomocny i np jedne z moich spodenek rozdartych w kraksie naprawił ... za darmo.
Finalnie i tak skończyłem na Assosach.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
U Leszka, zanabyłem dwie wersje (300 i 400).
Na razie nie udało się przetestować tej mocniejszej.
Na wycieczce do Góry Kawiarni skorzystałem z tych najbardziej wypasionych od Roberta.
Przed zaaplikowałem trislide'a.
Było bez sensacji.
Może te mocniejsze (400) uda się wypróbować, bo Marecky chce zrobić "Copernicusa" (550) i jakieś Suwałki (powrót PKP z Ełku). Nie wiem czy uda się w tym uczestniczyć (choć Sławek ma chęć), bo w obu terminach mam planowany urlop... no i pewnie pojadą na kolarkach, a ja na swoim 26" "Srebrnym Szerszeniu"  ;D

Finalnie i tak skończyłem na Assosach.

Zdecydowanie od Leszka są bardziej "budżetowe", no i do codziennego czochrania na 100-150 km, idealnie się nadają.
Assosy bym chyba zakładał tylko od święta (jeśli miałbym robić jakieś 1000 i więcej km)

Offline Mężczyzna LXVII

• Miasto: Ostrów Wlkp.
  • Na forum od: 01.07.2015
To i ja zapytam o porządne spodenki z szelkami....

w La Passione są teraz przeceny. Zerknij.

https://www.lapassione.cc/

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Reklamacja uznana, dostanę spodenki z inną wkładką. Jestem zadowolony, chwilowo nie muszę szukać spodenek. Dzięki za wszystkie propozycje.

Offline Mężczyzna sierra

Endura na dłuższe wycieczki przestała u mnie działać.
Liczyłem, że uda się wypróbować te mocniejsze (400) od Leszka, ale nie ma chętnych by się ze mną wybrać na start tegorocznego MPP (i trochę dalej)... Te "słabsze" (od Leszka) dają radę do 200-250). Na razie rulez te od Roberta J. Czy wejdę w Assosy? Może, ale to pieśń przyszłości ;) Może jak znowu się wybiorę z wizytą do Góry Kawiarni  ;D

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
Liczyłem, że uda się wypróbować te mocniejsze (400) od Leszka, ale nie ma chętnych by się ze mną wybrać na start tegorocznego MPP (i trochę dalej)... Te "słabsze" (od Leszka) dają radę do 200-250). Na razie rulez te od Roberta J. Czy wejdę w Assosy? Może, ale to pieśń przyszłości ;) Może jak znowu się wybiorę z wizytą do Góry Kawiarni  ;D

Jak wchodzisz w Endury te najwyższe, to w Assosy wbijesz się na luzie. Mi bardzo siadły też te z Martom Bike, które od jakiegoś czasu koło ultra dostarcza w barwach MPP. Cienką wkładka z gąbki, bez tych bezsensownych żeli, prawie jak Assos.

Offline Mężczyzna sierra

Liczyłem, że uda się wypróbować te mocniejsze (400) od Leszka... Te "słabsze" (od Leszka) dają radę do 200-250). Na razie rulez te od Roberta J. Czy wejdę w Assosy? Może, ale to pieśń przyszłości ;) ...

Jak wchodzisz w Endury te najwyższe, to w Assosy wbijesz się na luzie. Mi bardzo siadły też te z Martom Bike, które od jakiegoś czasu koło ultra dostarcza w barwach MPP. Cienką wkładka z gąbki, bez tych bezsensownych żeli, prawie jak Assos.

Endury raczej te ze średniej półki (300-400), ale widzę spadek tłumienia.
Po terenie jest ok, ale to zasługa też fotela kierownika (tytanowe pręty i decha).
Gorzej jest po gładkich asfaltach... wtedy czuję wyraźny dyskomfort.
Trochę mi szkoda zacząć z tymi (400) od Leszka na jakimś śmiesznym popracowym dystansie 100-120 km, a na coś dłuższego na razie nie ma perspektyw i Chętnych (na nocne rowerowanie).

Offline Mężczyzna alex62

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.01.2015
Ostatnio na YT Velobird testował chińskie gacie za śmieszną cenę .
Zakupiłem takie tylko nie śpiochy a szorty i jak za niecałe 50 PLN są ok .

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016

Co oznacza "spodenki od Roberta J"? :)
Co to za firma/marka?
"Never argue with idiots"

Offline Mężczyzna sierra

Co to za firma/marka?

Nie wiem kto szyje/-szył dla Roberta J.
Chodzi oczywiście o Roberta J. od "Bałtyk Bieszczady Tour"
Sorry, za "skrót myślowy"  ;)

Offline Mężczyzna poziom

Co to za firma/marka?

Nie wiem kto szyje/-szył dla Roberta J.
Chodzi oczywiście o Roberta J. od "Bałtyk Bieszczady Tour"
Sorry, za "skrót myślowy"  ;)

Oki- dzięki za info ;).
No to, niestety, nie dla mnie. Musiałbym przejechać BBT, a się nie wybieram :p
A drogie nie są...ciekawe kto to szyje

Offline Mężczyzna poziom

A gdybym zadał pytanie: "Startujesz dziś w ultra, powiedzmy 600km, jakie spodenki z tych, które posiadasz/posiadałeś wybierasz?"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum