Autor Wątek: Płaskowyż Jędrzejowski  (Przeczytany 757 razy)

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
Płaskowyż Jędrzejowski
« 31 Lip 2022, 08:22 »
Foto relacje z dwóch krótkich letnich wyjazdów po tytułowym Płaskowyżu Jędrzejowskim i jurajskich opłotkach. Między Jurą a Ponidziem znaczy w środku niczego, ale miłego i sielskiego :)

między Górną Pilicą, Białą Nidą a Mierzawą - 25.07.2022r.

w lipowym aromacie do Przełaja - 3.07.2022r.
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 15 441
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
Odp: Płaskowyż Jędrzejowski
« 31 Lip 2022, 13:43 »
Udane wycieczki.
Przejeżdżałeś m. in. przez Dzierzgów, wioskę w której spędzałem wakacje u babci. Kilkadziesiąt lat temu... Nie ma już babci i jej domu, ale na Twoim zdjęciu jest okolica w jego pobliżu. Ciekawy jest tu kościół z cudownym obrazem Matki Boskiej Dzierzgowskiej z XVII wieku.
Parę razy przejeżdżałem tamtędy rowerem. Ale mam kapkę daleko.

Offline Mężczyzna alex62

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.01.2015
« 21 Sie 2022, 10:46 »
Michał , rozumiem ze śladów GPS nie udostępniasz ?

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
« 21 Sie 2022, 18:17 »
Ależ udostępniam...
W linku jest pełna fotorelacja i zaraz na początku, pierwsza grafika, to mapka trasy poniżej której link do RideWithGPS gdzie można dany ślad pobrać.

W RwGPS klikamy po lewej pomarańczowy napis
Export GPX file lub 3 kropki przy Send to Device > More Options i tu wybieramy eksport do GPX

Nie jest to zapis GPS, a trasa "wyklikana" na mapie, jednak poprawność śladu to 99,8% i będzie prowadził w OSMand jak po sznurku.

Link do powyższej trasy: https://ridewithgps.com/routes/40333543
Jednak proszę mieć na uwadze, iż trasy są pod moje konkretne danego dnia/wyjazdu oczekiwania i mogą omijać ciekawe miejsca w których byłem xx razy, czy też nie chciało mi się danego dnia jechać przez jakąś wieś czy górkę ;)
W powyższym przypadku koniecznie trzeba dodać Nagłowice, Trzciniec, Rożnicę, Moskorzew, Słupię i pobliską Wywłę z polem bitwy Powstania Kościuszkowskiego. Oczywiście jeżeli ktoś chce zwiedzać, a nie tylko pojeździć po spokojnych okolicach.
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

Offline Mężczyzna alex62

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.01.2015
« 23 Sie 2022, 02:22 »
Michał , b dziękuje , jestem z Katowic , od dłuższego czasu obserwuje Twoje wycieczki po Jurze i okolicy . Zrozumiałem z Twoich wypowiedzi że to nie są ślady GPS tylko ogólne zarysy wycieczki .
Jeśli udostępniasz ślad b dziękuje , na pewno skorzystam bo nie ukrywam ze z opisów i zdjęć jestem nimi b zainteresowany .
W tym roku pewnie nie / sprawy prywatne / ale w przyszłym pare razy muszę się wybrać , pozdrawiam .

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum