Autor Wątek: Pan Rowerek  (Przeczytany 1410 razy)

Offline Mężczyzna PanRowerek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.07.2022
Pan Rowerek
« 4 Sie 2022, 23:57 »
Witam Wszystkich,
Mam na imię Michał, obecnie kręcę po Warszawie. Udało mi się ukończyć Gothica Trail oraz Wisłe1200, w tym roku jeszcze spróbuje swoich sił na Great Lakes Gravel. Wyścigi wyścigami (jak dla mnie w trybie turystycznym) ale ciągnie mnie na dłuższe spokojniejsze wyprawy. Za tydzień planuję trasę Świnoujście-Warszawa z 3 noclegami po drodze, może ktoś się skusi? link do trasy: https://www.komoot.com/tour/871033652?ref=wtd
Widzę bardzo dużo ciekawego materiału na forum, czytam uważnie :)
Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie,
Michał- Pan Rowerek

Offline Kobieta Magia

• Użytkownik forum
  • Miasto: Strzelce Opolskie
  • Na forum od: 17.03.2014
    • Magia
Odp: Pan Rowerek
« 5 Sie 2022, 07:53 »
Cześć Michał- Pan Rowerek  :)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 5 Sie 2022, 08:21 »

Cześć.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 5 Sie 2022, 09:13 »
Cześć!

https://www.komoot.com/tour/871033652?ref=wtd

Do Arciechowa leć DW575, a nie starą krajówką. Jest gładka jak stół i mały ruch. Dalej do Płocka też można jechać tą DW albo też jest dobry asfalt tuż nad Wisłą.

« 5 Sie 2022, 10:27 »
Cześć!

https://www.komoot.com/tour/871033652?ref=wtd

Do Arciechowa leć DW575, a nie starą krajówką. Jest gładka jak stół i mały ruch. Dalej do Płocka też można jechać tą DW albo też jest dobry asfalt tuż nad Wisłą.

Super dzięki za info :)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 5 Sie 2022, 11:28 »
No to ja Ci jeszcze doradzę, żebyś mógł zrobić po swojemu. :)

Zakładam, że jedziesz tylko szosą? Odcinek Bydgoszcz-Toruń po DK80 jest raczej umiarkowany - potencjalnie spory ruch i, mimo szerokiego pobocza, raczej słaba opcja (od Górska jest DDR co prawda). Nie jest tak fatalnie, jak po drugiej stronie Wisły na DK10, ale i tak nie polecam, o ile nie traktujesz tego odcinka jako szybki, konieczny przelot. Lepiej za mostem w Fordonie w Strzyżawie odbić w lewo, potem w Ostromecku na Bołumin, do Skłudzewa i dalej aż do Przysieka (tam będzie już DDR) do DK80, albo lecieć do Bierzgłowa i tam złapać DDRkę jadącą śladem dawnej linii kolejowej Unisław - Toruń wlecieć do Torunia.

Wylot z Torunia - tutaj też szosowo do Ciechocinka nie ma innej opcji, niż DK91, często jednak używana przez lokalnych rowerzystów. Ja ogólnie wolę jazdę po prawej stronie Wisły, ale to przecież moje tereny. Jeśli byś wybrał taką opcję, to możesz z powrotem przeprawić się na drugą stronę Wisły nieszawskim promem (fajna atrakcja) - tylko dojazd do przystani od tej "mojej" strony to jest ok. 1.5 km leśnego szutru. No chyba, że zależy Ci na Ciechocinku ;)

Z kolei wylot z Włocławka DK91 na południe - tu jest znów słabo, bo masz B9 na odcinku od wylotu do Warząchewki, a przez las po zachodniej stronie drogi biegnie coś, co kiedyś było DDR, a obecnie (o ile nie wyremontowali ostatnio) jest raczej wertepiastym leśnym singlem. Tylko, że tu za bardzo nie masz wyboru - inną opcją jest jazda DK62 nad Wisłą, też ruchliwą poza weekendami.

« 6 Sie 2022, 21:32 »
No to ja Ci jeszcze doradzę, żebyś mógł zrobić po swojemu. :)

Zakładam, że jedziesz tylko szosą? Odcinek Bydgoszcz-Toruń po DK80 jest raczej umiarkowany - potencjalnie spory ruch i, mimo szerokiego pobocza, raczej słaba opcja (od Górska jest DDR co prawda). Nie jest tak fatalnie, jak po drugiej stronie Wisły na DK10, ale i tak nie polecam, o ile nie traktujesz tego odcinka jako szybki, konieczny przelot. Lepiej za mostem w Fordonie w Strzyżawie odbić w lewo, potem w Ostromecku na Bołumin, do Skłudzewa i dalej aż do Przysieka (tam będzie już DDR) do DK80, albo lecieć do Bierzgłowa i tam złapać DDRkę jadącą śladem dawnej linii kolejowej Unisław - Toruń wlecieć do Torunia.

Wylot z Torunia - tutaj też szosowo do Ciechocinka nie ma innej opcji, niż DK91, często jednak używana przez lokalnych rowerzystów. Ja ogólnie wolę jazdę po prawej stronie Wisły, ale to przecież moje tereny. Jeśli byś wybrał taką opcję, to możesz z powrotem przeprawić się na drugą stronę Wisły nieszawskim promem (fajna atrakcja) - tylko dojazd do przystani od tej "mojej" strony to jest ok. 1.5 km leśnego szutru. No chyba, że zależy Ci na Ciechocinku ;)

Z kolei wylot z Włocławka DK91 na południe - tu jest znów słabo, bo masz B9 na odcinku od wylotu do Warząchewki, a przez las po zachodniej stronie drogi biegnie coś, co kiedyś było DDR, a obecnie (o ile nie wyremontowali ostatnio) jest raczej wertepiastym leśnym singlem. Tylko, że tu za bardzo nie masz wyboru - inną opcją jest jazda DK62 nad Wisłą, też ruchliwą poza weekendami.

dzięki za info, trasę trochę zmodyfikuje jeszcze, a jade Gravelem więc jak będzie naprawdę jakaś ruchliwa trasa będę szukał objazdu przez lasy i pola :)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 6 Sie 2022, 22:00 »
dzięki za info, trasę trochę zmodyfikuje jeszcze, a jade Gravelem więc jak będzie naprawdę jakaś ruchliwa trasa będę szukał objazdu przez lasy i pola :)

Jak Gravelem, to może tam gdzie jedziesz nad Wisłą jedź nad samą Wisłą? Track Wisły1200 z Warszawy do Włocławka to jest bardzo przyjemny odcinek moim zdaniem.

Offline Apoloniuszk

• Miasto:
  • Na forum od: 12.09.2022
« 12 Wrz 2022, 23:14 »
jest pan super!:)

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
« 13 Wrz 2022, 13:26 »
Cześć

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna kinioo

• Miasto: Stevenage
  • Na forum od: 28.08.2018
« 15 Wrz 2022, 12:08 »
Siemka.
Sorki za brak polskich znakow...

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 18 Lis 2022, 18:55 »
Witam.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum