Autor Wątek: 12-16.08 Rudawy po stronie niemieckiej  (Przeczytany 12804 razy)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
12-16.08 Rudawy po stronie niemieckiej
« 5 Sie 2022, 16:09 »
Wychodząc naprzeciw najnowszym trendom w Kraju, zamierzam stworzyć +DługiWeekend+ czyli; dodać do DW po jednym dniu urlopu i przejechać Rudawy po stronie niemieckiej + przejechać po stronie czeskiej ich północną część i zakończyć wycieczkę w Zgorzelcu lub Jeleniej Górze. W sumie trasa będzie liczyć około 340 km.
Plan:
W piątek, z samego, wczesnego rana, z wykorzystaniem DB, dotrzeć z Gorlitz przez Drezno, do podnóża Rudaw, do miejsowości Aue i ruszyć na szlak.
Jechać. Z przerwami. We wtorek dojechać do Zgorzelca lub Jeleniej, i wrócić do domu tak, aby w środę rano pójść do pracy, w formie.
Noclegi
Namiot/kuchnia włąsna. Kampingi lub dzikusy w zależności od okoliczności na trasie
Jazda
Spokojna; długo w siodle ale spokojnie
Cel
Podziwiać widoki; cieszyć się chrzęstem szutrów; oglądać skałki; oglądać, raczej nie zwiedzać, zamki, pałace i inne wytwory architektury; robić zdjęcia; jeść w plenerze z ładnym widokiem;
Przewidywane drogi
Powinny dominować przyzwoite szutry z dodatkiem asfaltów, ale jestem w stanie przejechać niemal wszystko
Poziom trudności
Jest to teren średniogórzy. Czyli trasa powinna być łatwa technicznie, ale o dosyć urozmaiconym ukształtowaniu terenu; dużo podjazdów i zjazdów. Zatem trochę wymagająca fizycznie będzie.
Oczekiwania od partnera
Brak skłonności do malkontenctwa; przyjmowanie zdarzeń na trasie z dobrodziejstwem inwentarza; samodzielność turystyczna; zdolność do samodzielnego kontynuowania podróży w razie tkliwego rozstania
Uwagi
INSPIRACJAzaczerpnięta od Kolegi @Szy. Dziękuję  ;D
Część po stronie czeskiej może być trudniejsza terenowo.
Jeżeli będę jechał szybciej, to zamierzam wbić się głębiej RP, z uwzględnieniem możliwości transportu PKP. Możliwe, żę wówczas nie pojadę na Zgorzelec, ale będę rozwijał natarcie z celem osiągnięcia Jeleniej Góry we wtorek w południe. Decyzje podejmę na trasie.
Ten dziwny ślepy zaułek w N części to trasa oryginalnego przebiegu magistrali niemieckiej. Ja zamierzam odbić na N na zamek Konigstein.

« Ostatnia zmiana: 5 Sie 2022, 17:35 Król Julian »

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
W zależności od terminu będę śledził
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Jeżeli chodzi o terminy to mogę ewentualnie jeden dzień wcześniej wziąć urlop w miejsce tego dnia po świętach.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Wolałem konkretnie, pomimo podanej daty, dopytać. Dzisiaj wraca reszta rodziny z wakacji. Pogadam z młodym. Jeśli jeszcze będzie się chciał powłóczyć z ojcem to odpuszczam temat. Jak nie to się odezwę.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Wszystko super, prócz terminu...
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Sprawdź tylko jak wygląda sprawa z pożarami. Byliśmy tam w piątek i teren na północ od szosy Hrensko - Jetrihovice do granicy jest całkowicie zamknięty dla ruchu. To się może zmieniać, ale walka z pożarami trwa tam w najlepsze.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Wszystko super, prócz terminu...
Mam to samo  :(
Może połączymy z tą Szumawą?

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Wolałem konkretnie, pomimo podanej daty, dopytać. Dzisiaj wraca reszta rodziny z wakacji. Pogadam z młodym. Jeśli jeszcze będzie się chciał powłóczyć z ojcem to odpuszczam temat. Jak nie to się odezwę.
Młody chce jechać. Znowu nad wodę, ale tym razem w trochę rzadziej odwiedzane przez nas miejsce
https://pl.mapy.cz/s/fahacacoje.
Także Królu do następnego.
- Gandhi

Ech, ta dzisiejsza młodzież. Zamiast zająć się telefonem, to gdzieś Cię wyciąga. I jak tu żyć

Tak sobie patrzę i dochodzę do wniosku, że przebicie się od strony Pepików przez Góry Izerskie jest prawdopodobne Przynajmniej w domu na kanapie  Trochę ciężko może być,  ale skoro przeszliśmy pod Samosierrą, to ..

Offline Mężczyzna mirko1981

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.01.2023
Udało się przjechać tą trase?

Już z Cię nie lubię :)
Niestety PKP stanęło na drodze do marzeń :) Ale trasa przeszła na kolejny rok :)

Offline Kobieta AnetaK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 28.01.2020
Cześć. Jeśli jest to plan na ten rok i nadal szukasz towarzyszy, to chciałabym przejechać tą trasę.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
[

Już z Cię nie lubię :)
Niestety PKP stanęło na drodze do marzeń :) Ale trasa przeszła na kolejny rok :)
W zależności od terminu będę śledził
W takim razie ponawiam.
- Gandhi

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
no fajne!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum