Autor Wątek: Mierzeja Wiślana i Kanał Elbląski 19-22.08.2022  (Przeczytany 2258 razy)

Offline Mężczyzna el_miszel

• Miasto: Pomorze
  • Na forum od: 30.07.2012
Cześć,

Chciałbym zrobić trasę z Gdyni na koniec polskiej części Mierzei Wiślanej, następnie - wróciwszy na początek mierzei - pojechać do Elbląga i z Elbląga szlakiem Kanału Elbląskiego do Ostródy. Całość nie powinna przekroczyć 300km (ok. 95+95+65+40km). Noclegi na kempingach w namiocie (Piaski, Elbląg i okolice Małdyt). Robiłem już raz tę trasę w tym roku z kolegą. Ponieważ straciłem swoje zdjęcia, a trasa bardzo mi się spodobała, to chciałbym powtórzyć :). W planie m. in. oglądanie wszystkich pochylni i 2 śluz.
Ktoś chętny?

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
Świetna trasa. Jechałam w sierpniu. Ale start w Iławie, potem z Ostródy wzdłuż szlaku. Od Pochylni Buczyniec miałam z górki :)
Z Elbląga pojechałam do Tolkmicka, stamtąd promem do Krynicy Morskiej - fajnie się płynęło.
Powodzenia i pozdrawiam :)
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
To moje podwórko.
Jeśli potrzebujesz rady, pomocy, wskazówek chętnie służę...

Offline Mężczyzna el_miszel

• Miasto: Pomorze
  • Na forum od: 30.07.2012
Dziękuję. Moja trasa zakłada akurat jazdę pod górkę pod każdą pochylnię, ale to akurat pozwala bardziej uzmysłowić sobie różnicę wysokości, jaką muszą pokonać statki :). Południowy brzeg Zalewu Wiślanego też miałem okazję poznać z perspektywy rowerowego siodełka - również polecam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum