Autor Wątek: Ortlieb Frame-pack Top Tube - czy mam pecha?  (Przeczytany 4157 razy)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Zakupiłem sobie torbę pod ramę ortlieba
https://www.ortlieb.com/en_us/frame-pack-toptube+F9942

I generalnie wszystko jest ok, z małym, malutkim problemem... już drugi egzemplarz zachował się u mnie tak:

I to tak na prawdę przy pierwszym ściąganiu, więc o zmęczeniu używaniem nie ma mowy. Ktoś miał podobnie? Mam pecha, źle ściągam, czy Ortlieb leci sobie w kulki z jakością?

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
To tylko rzep, trudno tu coś zepsuć przy ściąganiu. Ja obstawiam to ostatnie i na pewno dałbym do reklamacji.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
No poleci do reklamacji, ale to już egzemplarz po wymianie, a średnio mi się widzi co wyjazd prosić o nową torbę  :lol:

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
To samo mam w mapniku Ortlieba. Raz reklamowałam. W drugim to samo. Machąłem ręką.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
Znajomy pokazywał mi ichniejszą duża podsiodłową, tę większa i tę mniejsza - w obu to samo na opasce wokół sztycy.
W przypadku torebek tam na zewnątrz ich tkanin powleczenia tpu jest tyle co kot napłakał (jak zobaczycie - środek jest dużo bardziej "gumowaty" - dużo tpu). A jak jest mało tpu to i zgrzewanie wymaga większej siły, precyzji (lub szczęścia)
W przypadku podsiodłowej to taki rzep od biedy można przyszyć (będzie trwalej, ortl zgrzewa bo jest szybciej).

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
O, czyli przed następnym zakupem trzeba się będzie zastanowić nad wyborem firmy. Właśnie Ortlieb przestał być dla mnie taki oczywisty :(
Szkoda

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Nie przesadzajmy, że to się zdarza nagminnie. Tych toreb używa mnóstwo ludzi na ultra i takie przypadki są bardzo rzadkie, jeśli już to suwaki się najszybciej poddają, ale to po długim używaniu.

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
Po za tym to są drobiazgi a każdej innej firmie życzyłbym takiego podejścia do reklamacji jak u ortlieba ;)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
Niestety podejście jest takie, że mogą oddać kasę. Urządza mnie to średnio, bo torba mi pasuje pod każdym względem, a wymiana na wersję rolowaną mnie nie urządza - zero dostępu do zawartości podczas jazdy (a trzymam tam telefon do cykania zdjęć podczas jazdy). Będę kombinował jak ogarnąć te rzepy, żeby nie było trzeba ich mocować z boku ramy, może spróbuję z jakimiś innymi rzepami.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
O, czyli przed następnym zakupem trzeba się będzie zastanowić nad wyborem firmy. Właśnie Ortlieb przestał być dla mnie taki oczywisty

... to znajdź coś lepszego. I jeszcze, żeby obsługa klienta już po zakupie była taka jak w przypadku Ortlieba.

Konkurencja to ładnie wygląda na Instagramie i na filmikach "pożytecznych idiotów" na YT. Ale jakość i funkcjonalność produktów jest daleko z tyłu.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Konkurencja to ładnie wygląda na Instagramie i na filmikach "pożytecznych idiotów" na YT. Ale jakość i funkcjonalność produktów jest daleko z tyłu.
Niewątpliwie Orlieb wyznacza jakościowy poziom odniesienia, ale tak mocno formułując opinie to przesadziłeś. To nie jest tak, ze jest Ortlieb i długo, długo nic. Szczególnie jeżeli porównywać konkretne elementy ekwipunku, a nie całe systemy. Pozostaje również relacja ceny do jakości, której nie można pominąć przy takich gdybaniach.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna ramzes

• Na forum od: 20.06.2015
... to znajdź coś lepszego. I jeszcze, żeby obsługa klienta już po zakupie była taka jak w przypadku Ortlieba.
No taki mam plan - będę szukał.
Nie napisałem, że bojkotuję Ortlieba - po prostu nie kupię go już w ciemno, a taki miałem plan do tej pory. Przed kolejnym zakupem przyglądnę się konkurencji.

Offline Mężczyzna furman

• Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Cena - jakość w przypadku Ortlieba wbrew pozorom nie wypady tak źle.

Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Nie przesadzajmy, że to się zdarza nagminnie. Tych toreb używa mnóstwo ludzi na ultra i takie przypadki są bardzo rzadkie, jeśli już to suwaki się najszybciej poddają, ale to po długim używaniu.

Właśnie po ponad 4 latach użytkowania zaczął mi szwankować zamek. Jeszcze się całkiem nie zepsuł, ale jak widać na zdjęciu, przestał się poprawnie zamykać. Prewencyjnie napisałem do Ortlieba w Warszawie i już w drodze jest nowa torba. Bez zbędnych dialogów. Szanuję takie podejście.

Offline Mateusz

• Na forum od: 13.06.2010
U mnie rzepy odpadły po tygodniu. Dostałem nową.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum