Cześć, rozważam zakup torby pod ramę marki Ortlieb, w większej, 4 litrowej wersji, o długości 50 cm. Chodzi o tą Frame-Pack Toptube lub o tą Frame-Pack RC Toptube. Chciałbym w niej przewozić stelaż namiotu Naturehike Cloud up 3, który ma długość 45 cm plus zwinięta sypialnia (zakładam, że nie dopcham tam już tropiku). Ze zdjęć wnioskuję, że w tej pierwszej wersji z suwakiem, otwór może mieć mniej niż 45
Rozumiem, że piszesz o tej z suwakiem?
Nie szkoda takiej torby (w sensie łatwości dostępu do wnętrza, wodoszczelności, umiejscowienia na rowerze, itp.) na wożenie namiotu?
Warto tu dodać, że mocowania toreb Frame-Pack też zmieniono i też są to zmiany na gorsze. Mam starszą torbę w trójkąt Ortlieba, tę większą - i tam mocowanie jest na klasyczne rzepy. A w nowej torbie, właśnie tej, którą kupił Felek już dali nowe mocowanie na nowego typu dziwaczne, regulowane rzepy, przez co torbę zakłada się sporo gorzej niż starą wersję
No tak, ale Frame-Pack zdejmujesz raczej rzadko, zaś Accessory-Pack ja zdejmuję co każdy biwak, bo tam mam najbardziej podręczne rzeczy.
Prewencyjnie napisałem do Ortlieba w Warszawie i już w drodze jest nowa torba. Bez zbędnych dialogów. Szanuję takie podejście.
*A może po prostu info@bikeman.pl?