W jego organizmie wykryto drostanolon i klomifen.(...)Warto przy tym także podkreślić, że klomifen nie był wykryty przy pierwszym badaniu antydopingowym, wtedy drugą substancją zabronioną obecną w pobranej od zawodnika próbce było meldonium(...)Robert Karaś twierdzi, że przekona wszystkich do swojej wersji wydarzeń. - "Udowodnię, że mówię prawdę"
Clomid jest nazwą handlową pod którą kryje się środek chemiczny cytrynian klomifenu. Jego głównym przeznaczeniem jest poprawa cyklu miesiączkowego u kobiet. ... Substancją czynną, której Clomid zawdzięcza swoją skuteczność jest klomifen. Stanowi on selektywny modulator receptora estrogenowego przez co może blokować, bądź też stymulować te receptory w organizmie. W trakcie kiedy wykonujemy odblok po cyklu zależy nam na zablokowaniu receptorów estrogenowych oraz na cofnięciu inhibicji produkcji testosteronu.Na skutek stosowania SAA dochodzi do blokady produkcji hormonów w jądrach, a Clomid ma za zadanie jak najszybciej przywrócić ten proces do normy, aby uniknąć utraty ciężko wypracowanych efektów w postaci siły i zbudowanej masy mięśniowej podczas cyklu. Clomid jest bardzo ceniony w świecie kulturystycznym, ponieważ przywraca równowagę hormonalną z przed cyklu oraz nie wpływa negatywnie na wypracowane efekty.Ważną cechą jaką wykazuje klomifen jest również zapobieganie ginekomastii. Stymuluje on podwzgórze, które produkuje między innymi hormon luteinizujący oraz folikulotropinę. FSH pobudza jądra do produkcji testosteronu, natomiast LH stymuluje jego wydzielanie.Preparat pozwala zatem dojść organizmowi do równowagi dzięki swojemu mechanizmowi działania i pobudzeniu funkcjonowania osi podwzgórze – przysadka – jądra.
Clomid pozwala przeprowadzić skuteczny odblok i zahamować odkładanie wody w organizmie. Przeciwdziała również ginekomastii, będącej poważnym skutkiem aromatyzacji. Efektem przyjmowania tego leku jest zatem utrzymanie wyparowanych podczas stosowania sterydów wyników siłowych oraz masowych.
A Karaś na to: "Nie moja ręka, nie moje próbki, udowodnię swoją niewinność, tylko za 30 dni!!!"
Cytat: zly-sze w 28 Mar 2024, 14:11A Karaś na to: "Nie moja ręka, nie moje próbki, udowodnię swoją niewinność, tylko za 30 dni!!!" To zupełnie inny stan umysłu, którego my nie jesteśmy w stanie ogarnąć
Btw. byłem parę razy na różnych triatlonach. Wcale nie dziwię się, że sponsorzy w to inwestują i chcą mieć Karasia na podium. Tam są ogromne pieniądze do wyjęcia z tego sportu.
I po co tu podawać takie informacje?
Te sterydy z tego co czytałem to raczej są dodatkiem do kuracji testosteronem, a ta niewłaściwie stosowana może wyrządzić potężne szkody w organizmie.
Żeby prostować dezinformację, chociażby to
Ja jedynie wrzucam to co czytałem w wypowiedziach medialnych, Ty robisz to samo.
Bo później jakaś osoba przeczyta Twoje wynurzenia, uzna, że za 170zł będzie miała skuteczny koks i skończy się to fatalnie.
Do legendy przeszedł zatruty paszetcik w barszczu,
Obrońcy Kamiły Walijewej chcieli, by rosyjską łyżwiarkę oskarżoną o doping całkowicie oczyścić z zarzutów. Zamiast tego nastolatka dostała od WADA najwyższą możliwą karę - cztery lata w zawieszeniu. ...Matka dziewczynki tłumaczyła wówczas, że dziadek 15-letniej Walijewej ma sztuczne serce i zażywa różne lekarstwa, w tym trimetazynę. To z jej ust padło wtedy szybkie wyjaśnienie, że wnuczka z dziadkiem musieli się napić z tej samej szklanki. ...Jak przekazuje redaktor naczelny gazety "Sowieckij Sport", rosyjscy adwokaci reprezentujący zawodniczkę zeznali przed CAS, że zakazany środek mógł przedostać się do organizmu łyżwiarki figurowej poprzez ciasto - a w zasadzie tort przygotowany przez jej dziadka w przededniu mistrzostw Rosji w grudniu 2021 roku. Wtedy sportsmenka odwiedziła rodzinę i według dalszych wyjaśnień "dziadek nieumyślnie wprowadził do deseru domieszkę substancji".
To nie było najgłupsze tłumaczenie