Rozumiem, że nie ma możliwości uruchomienia tej nakładki w wersji na PC.
Rozumiem, że Twoja potrzeba to nakładka z gminami na jakiejś stronie pozwalającej planować trasę?
Jeśli tak - to problemem tutaj jest to, że gminy są publikowane jako WMS a większość map używa standardu kafelkowego (czyli tak jak WMTS). I teraz: są gotowe systemy proxy, które z jednej strony przyjmują zapytania kafelkowe a z drugiej pobierają (i cache'ują) dane z WMS. Takich rozwiązań jest kilka, darmowe, open source - trzeba by tylko takie coś postawić i powinno działać
Cóż, idzie zima, jest szansa, że wezmę i zrobię...
Jeżeli to było do mnie to... Houston! Mamy problem
Cytat: marcin_g w 30 Paź 2022, 19:34Cóż, idzie zima, jest szansa, że wezmę i zrobię...Najważniejsze, że zrozumiałem i zapamiętałem podsumowanie
Cytat: Król Julian w 30 Paź 2022, 11:58Rozumiem, że nie ma możliwości uruchomienia tej nakładki w wersji na PC.Rozumiem, że Twoja potrzeba to nakładka z gminami na jakiejś stronie pozwalającej planować trasę?
Phi. Takie prymitywne rozwiązania. Ja raczej preferuję używać jakiś gotowy system proxy w celu implementowania standardu WMS gmin do postaci WMTS poprzez zapytania kafelkowe, które zamierzam cachować dane z WMS. Myślałem o postawieniu takiego czegoś i powinno działać Tak to sobie wyobrażałem
Natomiast jeżeli chodzi o Locus Planner Web to jest w wieku niemowlaka, choć dla użytkowników Gold (a nim jestem) mam poprzez chmurę wymianę danych z menadżera danych, to wielki plus, ale ogólnie "szału nie ma"