Autor Wątek: Śląsk 2022  (Przeczytany 3348 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Śląsk 2022
« 2 Wrz 2022, 19:39 »
Ja dziś zamknąłem pętle górnośląską i, jeśli nie  popełniłem błędu w planowaniu, to zaliczyłem wszystkie gminy województwa śląskiego.
Teraz przeniosłem się (na 4 kołach) do Szydłowa i mam nadzieję dokończyć jeszcze świętokrzyskie.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 2 Wrz 2022, 20:40 »
Pozdrów Marka

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
« 3 Wrz 2022, 06:46 »
My już od wczoraj rana oddzielnie.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 3 Wrz 2022, 11:58 »
A ja właśnie wyjechałem z Szydłowa na dwóch kołach. Wieczorem będę w domu. Dobre miejsce ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
« 4 Wrz 2022, 23:42 »
No i dojechaliśmy do domów.
Zaliczyłem wszystkie brakujące gminy śląskiego i świętokrzyskiego.
Plany urlopowe na ten rok były zupełnie inne, potem się zostałem zmuszony do ich całkowitego przerobienia zmieniły, a w końcu z urlopu wyszedł tydzień gminobrania.
Cóż począć, takie jest życie.
Trzeba cieszyć się tym co się udało.
6 województw zaliczonych, dwa z jedną gminą niezaliczoną, dwa zaliczone mniej niż w 50%

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 5 Wrz 2022, 09:41 »
Zakończyłem wyjazd po Śląskie gminy. Można powiedzieć, że z sukcesem, bo zrealizowałem plan. W ostatniej chwili dołączył do wyjazdu Borafu, któremu posypały się inne plany urlopowe. Jeździliśmy razem pięć dni. Dało się zauważyć różnicę w naszym podejściu do takich wyjazdów. Ja raczej napierałem, Borafu woli bardziej kontemplacyjną jazdę, jednak dało się konsensus znaleźć. Miałem ograniczenie czasowe, a zależało mi na zaliczeniu planu, więc dziękuję bardzo za ten konsensus nie do końca taki łatwy, choć zawsze na biwaku wieczornym porozumienie było pełne.  :)
Zadziałało wyraźnie coś, co nazywam magią naszego forum. W Tychach zaprosiła nas do siebie Marg. Najwyraźniej wie dziewczyna coś o wyjazdach rowerowych, bo było u niej wszystko co trzeba plus jeszcze trochę. Piękny wieczór i rozmowy długo w noc.
Już jadąc samemu w kierunku domu odwiedziłem Yoshka i Magię. Wyruszając tego dnia rano nie miałem pojęcia dokąd dojadę i po południu zorientowałem się, że to będą Strzelce Opolskie. Był telefon, szybka decyzja i wylądowałem u nich na noc. Tutaj posłużę się cytatem z Okudżawy: „Więc, czym chata bogata! Darujcie, że progi tak niskie…” Znów trudo było się rozstać.
Znowu przejechałem kawałek naszego kraju. Południe województwa śląskiego bardzo ładne, dużo lasów, dobre drogi. Byliśmy trochę rozczarowani Beskidem Żywieckim. Być może dużo remontów dróg psuło nam wrażenia. Remonty to jednak samo dobro na przyszłość.  :)
 Podsumowując: w ciągu dziesięciu dni przejechałem trochę ponad 1200 km, dorzuciłem do kolekcji 58 nowych gmin. Doszły dwa województwa zaliczone w całości: śląskie i małopolskie.

Oto link do mapki z trasą: https://ridewithgps.com/routes/40275545

Tutaj obrazek z tegorocznymi gminami, z czego te niebieskie to ostatni wyjazd.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 5 Wrz 2022, 10:27 »
Nieuchronnie, zbliża się Zachodniopomorskie.  ;)

Marek

• Moderator Globalny
  • GM 2420
    • Rowerem przed siebie.
« 5 Wrz 2022, 11:17 »
Od roku wykonuje manewr oskrzydlający gminę Nowe Warpno, która będzie uwieńczeniem całego gminobrania. Jeszcze o tym nie wiesz, ale plan jest taki, że na ostatni akcent pojadę z Tobą. Być może uda się mniej więcej za rok. ;D

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 5 Wrz 2022, 11:21 »
A ja właśnie wyjechałem z Szydłowa na dwóch kołach. Wieczorem będę w domu. Dobre miejsce ;)

Czytam i podziwiam...
A wracając do meritum, to sugeruje: Świnoujście, Pennemunde, Altwarpn, Ruth i cel.
Powodzenia w gminobraniu

Tu cel: https://photos.app.goo.gl/AK6uTQ9ta6DfpYuN6
A tu dzień przed: https://photos.app.goo.gl/Q7NmTR1XnnWxYqkg7
« Ostatnia zmiana: 5 Wrz 2022, 11:34 sierra »

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 5 Wrz 2022, 11:34 »
na ostatni akcent pojadę z Tobą
Polecam się.  :)

Marek