Autor Wątek: Krótki trip Ukraina-Rumunia-Węgry-Słowacja  (Przeczytany 1354 razy)

Offline madman

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 15.05.2010
Witam,

ostatnio wraz ze znanym podróżnikiem Michałem Wolffem byłem na wycieczce jak w temacie.

Mała galeria:

http://picasaweb.google.com/damian.karwot/Ukraina_2010

No i wpisy w bikelogu (zatytuowane "Ukraina dzień X") - http://madman.bikestats.pl/

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Miłe tereny :) Gotowaliście coś?

Offline madman

Z gotowania to standardowo - herbatka rano/wieczór, jakiś makaron czy (w moim wypadku) ryż/kasza. Nic wymyślnego.
A w czasie dnia to z reguły chleb/kiełbasa/owoce.

Offline Mężczyzna matwest

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.07.2010
Do kogo należy ten biały treking z barankiem? Interesuje mnie bliższa charakterystyka tego pojazdu.

Offline madman

To rower Toosha. Toosh powróci za miesiąc :)
Z tego co się przyglądałem - to jest góral, rama Poison, klamki szosowe, manetka cierna, napęd typowy MTB (korba 22-32-44 + kaseta z szerokim zakresem).

Faktycznie lepiej się przyglądając widać te manetki w okolicach mostka. Przez chwile sądziłem, że właściciel tego roweru znalazł jakies klamkomanetki z prowadzeniem pancerzy pod owijką, które obsługują kasetę 9sp SH. To by była super sprawa. Takie klamkomanetki od wielu wielu lat robi np. Campagnolo, a Shimano dalej ma z tym najwyraźniej problemy. Ostatnio zastosowali takie prowadzenie w Dura i Ultegra 2010 ale czytałem, że kiepsko to działa (biegi ciężko chodzą, szybsze zużycie). Czekam na  moment wprowdzenia przez Shimano kaset 10sp do MTB  8)

Offline madman

Cytat: "ms.joda"
Czekam na moment wprowdzenia przez Shimano kaset 10sp do MTB

Po co czekasz jak to już jest?
Hint: Dynasys. W PL nie wiem czy dostępne, w UK (np. chainreactioncycles.com) jak najbardziej.

Dobrze wiedzieć. Jako nowość to pewnie ładnie będą łoić za takie elementy, aż się boję sprawdzać cenę. No i pewnie właśnie z kompatybilnością będzie kiepsko, tak jak to ma miejsce w nowych grupach szosowych. Że tylko napomnę niedawną podwyżkę 10% na części Shimano...

Offline madman

Cytat: "ms.joda"
Jako nowość to pewnie ładnie będą łoić za takie elementy, aż się boję sprawdzać cenę

Sprawdź, jest drożej niż odpowiedniki 9rz - ale też bez cudów, przynajmniej za przerzutki/kasety. Z tego co sprawdzałem na CRC - kaseta SLX 9rz 35 funtów, 10rz 40 funtów. Przerzutka tylna podobnie. Łańcuch niestety sporo droższy - też koło 5 funtów, no ale procentowo więcej :)

Przejrzałem nowości Shimano i znalazłem ciekawą pozycję - kaseta Ultegra 10 CS-6700 11-28. W końcu jakieś sensowne zestawienie, chociaż poszczególne koronki mi nieszczególnie pasują (za dużo twardych przełożeń). Ponoć nieźle współpracuje ze starszymi "10" Shimano.W cenie 200zł jeśli nie trafie nic innego to chyba się zdecyduje. Narazie popytałem w Polskich sklepach internetowych o możliwość "zciągnięcia" SRAM PG-1050 lub PG-1070 11-32 i czekam...

BTW sorry za offtopic :)

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum