Autor Wątek: Ortlieb Quick Rack - czy ktoś już testował?  (Przeczytany 6948 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Może zbytnio się pośpieszyłeś? Ortlieb wkrótce będzie miał swojej ofercie sztywne osie ze zintegrowanymi mocowaniami.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna c2c

• Miasto: wlkp
  • Na forum od: 08.06.2019
Tak jak powyżej napisane, będzie w ofercie Ortlieba sztywna oś z adapterami do mocowania bagażnika.

Będzie też nowa wersja Quick-racka XL z maks. obciążeniem 27kg i do opon 2.6-3" i z gwintowanymi otworami. Będzie także wersja L która wydaje się taka sama jak dotychczasowa, choć może być trochę wyższa (ze względu na możliwe jego mocowanie do osi przelotowej) i waży trochę więcej.

Dopasowane do nich worki już z paskami: 12l 230g i 16l 250g.

https://bikepacking.com/gear/2024-eurobike-products-part-1/

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Zastanawia mnie ta dolna poprzeczka i fakt, że nie jest poprowadzona w poziomie tylko skośnie... Czy to nie sprawi, że sakwa będzie się opierać na większym ciężarem na jednym z haków?

Ps. Wiem, że można sakwy podczepić też do górnej, poziomej rurki, ale bagażnik ma też wersję lekką tylko z tymi ukośnymi.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
Zastanawia mnie ta dolna poprzeczka i fakt, że nie jest poprowadzona w poziomie tylko skośnie... Czy to nie sprawi, że sakwa będzie się opierać na większym ciężarem na jednym z haków? ...

W mojej ocenie poprowadzona tak dla odsunięcia nieco sakw do tyłu (obijanie piętami). A sakwa i tak opiera się na dolnym (regulowanym) mocowaniu więc same haki nie powinny być mocno obciążone.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Z tymi piętami to może być to. A co do rozłożenia ciężaru, we wszystkich rowerach w naszej rodzinie, główny ciężar spoczywa jednak na hakach. Dolny zaczep zawsze traktowałem jak stabilizator, by sakwa w zakrętach nie odchylała się od roweru.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum