Autor Wątek: Maraton Podróżnika 2023 - dyskusja i zgłaszanie kandydatur.  (Przeczytany 34723 razy)

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
Niby jubileuszowa edycja, a osób tak jakoś mało... Do tej pory raptem się zapisało 38 osób, gdzie bywały edycje że tyle osób zapisywało się w pierwsze pół godziny po odpaleniu zapisów... Szkoda trochę, bo przez to nie będzie tak dobrej atmosfery przed startem, dzięki której zakochałem się w Podróżniku i dzięki której chyba ponownie się zapiszę
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Pewnie zapisało się więcej osób. Te 38 to ci, którzy dokonali płatności. Inni, tacy np jak ja jeszcze czekają np na wyklarowanie się sytuacji z urlopem itp, żeby mieć pewny termin przed dokonaniem wpłaty.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
W takim razie to dziwne, że tego nie uwzględniają na liście startowej, bo zawsze było pokazane kto zapłacił, a kto nie. A teraz to nie ma nawet nikogo na liście rezerwowej
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
Ja po namyśle odpuszczam nawet trasę 300, choć podróżnik miał być jedyną imprezą na przyszły rok. Może jeszcze kiedyś się gdzieś spotkamy, ale na razie ani zdrowia, ani chęci na ultra.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Niby jubileuszowa edycja, a osób tak jakoś mało... Do tej pory raptem się zapisało 38 osób, gdzie bywały edycje że tyle osób zapisywało się w pierwsze pół godziny po odpaleniu zapisów... Szkoda trochę, bo przez to nie będzie tak dobrej atmosfery przed startem, dzięki której zakochałem się w Podróżniku i dzięki której chyba ponownie się zapiszę

To jest normalne, w ostatnich latach. Zapełniły się, spokojnie ;) To już nie są te czasy, gdy tych imprez to było kilka i był straszny popyt na MP. Pamiętam edycję 2016. Lista startowa MP, jeśli mnie pamięć nie myli się zapełniła chyba po 10 minutach.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
zawsze było pokazane kto zapłacił, a kto nie

Może kiedyś tak było (nie pamiętam), ale na pewno nie zawsze.

Na liście startowej są widoczni tylko uczestnicy, którzy opłacili udział.

Mariobiker

• Gość
Niby jubileuszowa edycja, a osób tak jakoś mało... Do tej pory raptem się zapisało 38 osób, gdzie bywały edycje że tyle osób zapisywało się w pierwsze pół godziny po odpaleniu zapisów...

Pamiętam te czasy  ;)
Ale to się już "nie wróci"   :(
Powodów jest pewnie bardzo wiele. A może "kultowość" Podróżnika trochę podupadła  ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Po prostu obecnie jest dużo więcej innych imprez ultra do wyboru.
Ale na ostatnim Podróżniku było 150 osób, więc gadanie o jakimś upadku jest śmieszne, w czasach gdy się te miejsca szybko rozchodziły limit startujących był na niższym poziomie. A obecnie, gdy limit startujących jest sporo wyższy - to i nie ma potrzeby zapisywania się pierwszego dnia. Osobiście jeszcze się nie zapisałem, ale jak najbardziej planuję to zrobić i pewnie takich osób jest sporo, a inna część to zapisani, ale jeszcze nie opłaceni.

Tak więc wyciąganie wniosków o frekwencji na pół roku przed startem imprezy to nie ma większego sensu.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
jak nigdy zgadzam się z Wilkiem ;)
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
Oj tam, oj tam. Pół roku do imprezy... będę i ja się zapisywał. Na razie moje wpisowe przekazałem niebieskim ludzikom, co mi pomachali czerwonym lizakiem :-[. Więc musicie trochę poczekać i na mnie  ;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Złapali Cię na rowerze na radar? Okurde…
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
Złapali Cię na rowerze na radar? Okurde…
Rowerem, to za zaraz będę musiał, a nie chciał  :icon_redface:

Offline Mężczyzna Dawid29er

• Miasto: pl
  • Na forum od: 15.06.2020
W poprzednim roku nie zapisałem się ( a start miałem bardzo blisko domu) bałem się że nie ukończę 500. Po przejechaniu prywatnego ultra Grudziądz-Zakopane chęci na taki maraton wróciły. Jeśli uda się załatwić wolne z pracy na pewno się zapiszę.

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
Czy ktoś z Lublina wybiera się na MP?
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
A czy Ty już kupiłeś bilety kolejowe na podróżnika? *  ;D
* - nie dotyczy tych co dojeżdżają rowerem oraz fanów motoryzacji.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum