To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
...Ale trochę mnie dziwi, brak odzewu w tym wątku, czy negatywnego czy pozytywnego...
Wiem Piotrek, że te trasy znasz doskonale, dlatego trochę mnie dziwi puszczenie zjazdu do Bramy Krakowskiej (trasa 500km) - jechałem tam raz i nigdy k...a więcej, na tej kostce można dostać Parkinsona.
Ja tam jechałem parę razy, droga rzeczywiście jest wredna na zjazd (jak to na kostce), ale z drugiej strony ten kawałek ma prawdziwy klimat, widoki pięknych skał Ojcowa w okolicy (a to będzie za dnia) i ta kostka tam do tego klimatu idealnie pasuje, do jurajskich wapiennych skałek i myślę, że dlatego Żubr to wstawił do trasy. Czasem warto ponieść taką cenę w postaci gorszej nawierzchni, jeśli idą za tym walory krajobrazowe trasy.
Walory tej drogi nie podlegają wątpliwości, tylko jak już to można to jechać w górę, żeby człowiek mógł się nacieszyć widokami zapierającymi dech w piersiach. A nie zjazdach, nie ważne jak są piękne, jak jest fatalna nawierzchnia to człowiek się bardziej denerwuje i skupia na tym, żeby się nie zabić na takim zjeździe, niż cieszy się widokami.
A jeszcze lepiej, jakbyś puścił trasę przez ulicę Stromą w Ujeździe/Wielkiej Wsi - wtedy to już na pewno wszyscy by Cię zapamiętali