Tak, wiem, że górach jest inaczej, ale tycząc PGR'a oni też brali to pod uwagę.
Niestety PGR w terminie wyścigu nie pojadę, bo mamy swoją imprezę w tym czasie, a w dwóch miejscach być się nie da.
To wcale nie tak. Ostatnie 2-3 lata to widać wyraźnie, że pojawia się dużo więcej graveli z pojemnością opon pod 2 cale, a za to jest coraz mniej konstrukcji o oponach poniżej 40mm. Właśnie dlatego, że wielu użytkownikom graveli brakowało sensownej szerokości opony w teren.
czy ktoś by tu jeszcze coś ulepszył ? ciekawy jestem waszego zadania ..
No właśnie się tak zastanawiam, bo ja lubię za duże ramy, gdyż mam krótkie nogi, a długi korpus i łapy jak u orangutana ;PWięc mogę sobie sięgać do kierownicy tak daleko jak tylko potrzeba.A z framebagiem to nie ironia - najważniejsza torba w każdej wyprawówce, więc fajnie jak się tam ze 20L mieści
trochę żartem trochę serio..😉dla mnie to jest gravel blisko ideolo karbonowa rama z karbonowymi kołami na grubych oponach..naprawdę robi robotę … jest naprawdę wygodny..szybki na asfalcie , na szutrze to sama przyjemność ..zupełnie nie czuje żebym potrzebował dodatkowej amortyzacji ..czy ktoś by tu jeszcze coś ulepszył ? ciekawy jestem waszego zadania ..
Cytat: rufiano w 22 Paź 2022, 14:44trochę żartem trochę serio..😉dla mnie to jest gravel blisko ideolo karbonowa rama z karbonowymi kołami na grubych oponach..naprawdę robi robotę … jest naprawdę wygodny..szybki na asfalcie , na szutrze to sama przyjemność ..zupełnie nie czuje żebym potrzebował dodatkowej amortyzacji ..czy ktoś by tu jeszcze coś ulepszył ? ciekawy jestem waszego zadania ..Nic bym nie ulepszał, nie ma tu takiej potrzeby. Ale wiem co bym zmienił. Cenę, tak o połowę w dół i wtedy byłoby ideolo
Znalazłem rower jeszcze idealniejdzy - Octane One Flapjack.
Nie no rzeczywiście - 15 kg koza z napędem typu zlepek Tiagry, Microshift i GRX i kołami no-name to tak, to jest gravel idealny.
Daj spokój, prawie 15kg gravel to ma być gravel idealny? Gravel to jest rower o pewnym sportowym zacięciu, stalówka to powinna ważyć w okolicach 12kg, a taka waga to jest już przegięcie.