Autor Wątek: Suport 68 kwadrat wymiana na octalink  (Przeczytany 1494 razy)

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
Suport 68 kwadrat wymiana na octalink
« 22 Paź 2022, 12:25 »
Po ukręceniu gwintu korby na kwadrat FC-M391 9rz, nie mogąc dostać takiej samej nowej, chciałem wymienić na FC-M391 9rz. octalink. Mufa suportu w ramie roweru 68mm (pomierzone).
Miałem założony suport kwadrat BB-UN26 68mm, jak na załączonym zdjęciu. Wymieniłem, a raczej chciałem wymienić,  na suport octalink BB-ES25-AK 68mm.
Po wkręceniu nowego suportu do mufy roweru jest on za duży o jakieś 3 mm. Całość rozbiło się o grubość kołnierza od strony napędowej suportu. W BB-UN kołnierz ma grubość 3mm, w BB-ES - 6mm
Nakrętki od strony korby lewej dokładnie takie same.
Pytanie. Jak to spasować, aby grało? Podkładki? Za duży suport kupiłem? Wymienić stary rower na nowy? :P

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
Odp: Suport 68 kwadrat wymiana na octalink
« 25 Paź 2022, 18:32 »
Po zrobieniu doktoratu sam sobie odpowiadam. Suport BB-ES25 występuje w wersji ES25, ES25K i ES 25SK. Wersja SK pomimo, iż posiada opisany rozmiar 68mm, w rzeczywistości jest większy i w komplecie powinna być odpowiednia podkładka, której nie dostałem. Oczywiście każda wersja ma swoje przeznaczenie. Po wymianie suportu na BB-ES25, który jest dedykowany do mojej korby wszystko pasuje. Temat otwarłem. Temat zamykam.  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum