Autor Wątek: PGR 2022  (Przeczytany 25198 razy)

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Odp: PGR 2022
« 23 Lip 2023, 17:09 »
Wilk, kto to jest Przemielony?

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 23 Lip 2023, 20:45 »
Szwagier naszego forumowego Tomka :)
Ha, ha Przemek
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 23 Lip 2023, 21:03 »
Wilk, kto to jest Przemielony?

No jak to, szwagra naszego organizatora nie znasz? 😉

Offline Mężczyzna Żubr

• Na forum od: 03.11.2010
« 24 Lip 2023, 09:15 »
A on jest teraz taki mocny?

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 24 Lip 2023, 15:46 »
Tej drogi mogliście nie używać, bo chyba poprawiona została po katastrofie ekologicznej. Tym niemniej mogą być kamienie, w zależności od prowadzonych prac leśnych i niszczenia nawierzchni. Jak komuś będzie się chciało, to może po wyścigu się przejechać lub przejść, bo to krótki kawałek jest. Niewątpliwie, gdyby się nadawała, to skracałaby drogę omijając odcinek głównej szosy.

Zgłosiłem tę wersję Tomkowi - ale w tym roku jest remont drogi w Brzegach i jest tam zakaz, więc trasa w ogóle będzie  niestety wersją przez Bukowinę.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Na forum od: 01.02.2011
« 24 Lip 2023, 16:05 »
ale w tym roku jest remont drogi w Brzegach i jest tam zakaz, więc trasa w ogóle będzie  niestety wersją przez Bukowinę.
Możecie się pokusić o ulicę Bafijówka i Wierchową. Wtedy z podjazdu świetnie widać Tatry, ale jest to droga gruntowa, na początku stroma. Widokowo petarda. Dojazd do posesji, więc przejezdna dla samochodów jest, pytanie jakiej jakości wymagacie do wyścigu.

Tam jest ogólnie dużo alternatyw, problem w tym, że czasu macie mało i musiałby ktoś na dniach to po prostu objechać, najlepiej podczas deszczu.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna marcinrzy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 24.07.2019
« 24 Lip 2023, 18:10 »
Gdyby ktoś  szukał noclegu przed PGR to mam jedno wolne łóżko w pokoju dwuosobowym z pt/sb w Przemyślu niedaleko startu . Info na priv

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 24 Lip 2023, 19:35 »
W którym miejscu jest ten remont w Brzegach??

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 24 Lip 2023, 22:28 »
Najpewniej w dolnej części podjazdu, bo tam był makabryczny kawałek, górna część jest już zrobiona. Ale to powoduje, że podjazd jako taki jest nieprzejezdny, więc na GMRDP tez warto to puścić inaczej, właściwie zostaje tylko ta Bukowina, zjazdem to szybko idzie. Na PGR niestety trzeba będzie to podjeżdżać.

Na zmiany trasy PGR to już obawiam się nie bardzo jest czas, za blisko do wyścigu, organizatorzy raczej nie zdążą tego objechac, więc nie będą ryzykowac wpadki, a asfalt jest pewny pod tym kątem. Ale jak po maratonie nie będę za bardzo umordowany to spróbuje sprawdzić ten kawałek, bo sporo lepiej by pasowało do klimatu PGR, gdyby na Głodówkę wjechać szutrem

• niech tak się stanie
« 24 Lip 2023, 22:32 »
https://ugbukowinatatrzanska.pl/mieszkaniec/mieszkancy/ogloszenia/gminne-realizacje/2080.html

Pisze, że w trakcie, ale w postach nie ma dat, może w trybie debugowania się da je znaleźć?

Podobnie zresztą rozkopane Rzepiska, nie wiem jak to teraz stoi
https://ugbukowinatatrzanska.pl/mieszkaniec/transport-i-drogi/rzadowy-fundusz-rozwoju-drog/1644.html
Według harmonogramu powinno być zakończone.

Z tego co widzę to zjazd z Łapszanki jest tamtędy zamiast drogą polną, ale rozumiem, że ta polna droga zbyt wyboista/podmokła. Skądinąd warto zajrzeć kiedyś. W lesie jest wątpliwy odcinek, bo początek i koniec wiem, że jest dobry.

Najlepsze, że byłem tam 2 tygodnie temu i gdybym wiedział, że trasa PGR idzie tamtędy szosami, to bym objechał ten fragment zamiast ... szosą przez Głodówkę :D Zdjęcie z googlemaps pokazujące początek szutrówki z Łapszanki do Jurgowa. Fenomenalny zjazd to by był, ale pytanie, co pośrodku.

Ogólnie mam wrażenie, że część podhalańska PGR wymaga dopracowania, bo wiele nowych inwestycji jest i może coś się da dopasować.
« Ostatnia zmiana: 24 Lip 2023, 22:46 podjazdy »

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 24 Lip 2023, 23:39 »
Ogólnie mam wrażenie, że część podhalańska PGR wymaga dopracowania, bo wiele nowych inwestycji jest i może coś się da dopasować.

Albo zepsuć. To co dzieje się rowerowo na Podhalu, to asfaltowanie dróg polnych dla miejscowych z pieniędzy na infrę rowerową. Sporo gadałem z lokalsami o SWT i już rozumiem, dlaczego Szlak wokół Tatr poprowadzono na Spiszu ściankami 15%. Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie ;D

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 25 Lip 2023, 01:05 »
Jakiś hostel sprawdzony albo schronisko w Przemyślu polecacie, najlepiej blisko wszystkiego?

• niech tak się stanie
« 25 Lip 2023, 01:26 »
Albo zepsuć. To co dzieje się rowerowo na Podhalu, to asfaltowanie dróg polnych dla miejscowych z pieniędzy na infrę rowerową. Sporo gadałem z lokalsami o SWT i już rozumiem, dlaczego Szlak wokół Tatr poprowadzono na Spiszu ściankami 15%. Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie ;D
To prawda, do tego te przysiółki to domki na wynajem, gdzie motłoch z Warszawy (czytaj na warszawskich rejestracjach) śmiga sobie bezpiecznie 100+ km/h na wąskiej drodze, BMW i jakieś marki bez znaczków. Jechałem 2 tygodnie temu. Najgorzej było z Ostrysza na Gubałówkę, o ile Ostrysz bez samochodów (ale zrujnowany quadami, są ślady nawet na drzewach kory obciągnięte po wyciągarkach), o tyle dalej w kierunku Gubałówki już szosy z Interreg szlak rowerowy bla bla bla. Bardzo wąskie i niebezpieczne, jakby tego sezonu zginęło tam kilka dzieciaków jakiś influencerów, to może wezmą się za porządki. Bez nadzianych, wpływowych ofiar na rowerku, chyba się nie da uregulować tej wolnej amerykanki samochodowej. Ogromna kasa tam idzie.

M. in. tutaj musiałem uciekać na trawę, bo pan ze Stolycy jechał
« Ostatnia zmiana: 25 Lip 2023, 01:32 podjazdy »

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 25 Lip 2023, 12:15 »
I po co tam jeździć? Wszędzie jeden wielki syf.

• niech tak się stanie
« 25 Lip 2023, 12:20 »
I po co tam jeździć? Wszędzie jeden wielki syf.
Wszędzie nie, okolica Gubałówki i Bukowiny Tatrzańskiej jest raczej negatywnym wyjątkiem, bo poza tymi miejscami to jest bardzo ładnie i cicho, żadnej osoby na szlakach nie widziałem przez kilka dni.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum