typu trelinka
Cytat: altharr w 9 Gru 2022, 10:20typu trelinkaTak na prawdę to jest: https://pl.wikipedia.org/wiki/Trylinka
Yomb.
PABLO, czy zdejmowałeś i zakładałeś opony w swoim Grizlu? Ciekaw jestem czy przypadkiem nie jest to takie trudne jak w Boganie Rondo byczysa?
Tak zdejmowałem i zakładałem. Musiałem zobaczyć jak się zdejmuje i zakłada, jaka jest opaska i firmowe dętki. Zakładanie fabrycznych opon u mnie bezproblemowe. Ale ja mam koła 650b (Grizl CF SL 7 2022 rozmiar ramy XS).
Ktoś na «fejsbuku» wyraził zdziwienie ze inny ktoś chce przejechać Wiśle 1200 na gravelu. Co wy na to? No bo ja tego mojego nowego gravela zakupiłam z myślą o na początek Wisełką 500 i innych podobnych przygodach. Nie w 23 ale w 2024. Na 2023 mam już plany.
Mam nadzieję, że i na kołach 700C wymiana dętki też przebiegnie bezproblemowo. Na wszelki wypadek przy najbliższej okazji sprawdzę to własnoręcznie.
A w ogóle to na Twoim miejscu pomyślałbym o przejściu na system TubeLess, szczególnie przy tej szerokości opony jaką masz w Grizzlu
Wszystko fajnie. Też o tym myślałem, ale nie wiem jak to jest wtedy z przekładaniem różnych opon? Np. gdybym chciał na jakiś czas założyć węższe?
Czyli przy zachowaniu pewnej ostrożności nie upaprze się wszystko mleczkiem uszczelniającym, a nawet jak piszesz można je częściowo odzyskać? Taką przekładkę można robić kilkakrotnie?