Autor Wątek: 4.200 km przez PL  (Przeczytany 12948 razy)

Offline Mężczyzna 8850

• "Uderz w rower a wilk się odezwie :)"
  • Miasto: Oliwias
  • Na forum od: 13.03.2022
4.200 km przez PL
« 3 Lis 2022, 09:36 »
Reuplad posta: administrator forum yoshko zaproponował, abym wstawił ten post jeszcze raz. Poprzedni usunął sam do kosza z powodu nietypowej rekordowej oglądalności sięgającej 374.424 wyświetleń co plasuje zapewne post na 1 miejscu top wszystkich wątków w całej historii istnienia forum co można sprawdzić w gałęzi (stan na 03-11-2022) Forum -> wyprawy,trasy,sprzęt-> Inne -> Śmietnik -> 4.200 km przez PL.  Zauważyłem że kolega Wilk używa nieznanego mi magicznego SEO i wysublimowanych zdań i jego odpowiedzi jako krytyka wystrzeliwuje posty w ogromne zasięgi, zatem poproszę :).

Obskoczone. 4.200 km przez PL
- jednorazowo, samotnie, codziennie, non stop, bez wsparcia/pomocy
- pielgrzymka/turystycznie część szybkiego zwiedzania - objechana moja autorska trasa Polskiego Anioła z intencją
- 3 historyczne stolice PL (Krk, Wawa, Gniezno)
- środek geograficzny PL (Piątek)
- odbiłem się od kilku przeciwległych granic i trojstykow PL

Nieprzewidywalny ulewny i  burzowy, prażącym słońcem i wiejący zimnem czerwiec. Jazda 27 dni bez przerw, wyszło średnia dnia 155 km ograniczona glownie warunkami pogodowymi (upał, deszcz), jakoscia trasy i pewną formą pielgrzymki/zwiedzania. Od aksamitnych asfaltów po najbardziej parszywe brukowe i ogromnie dziurawe gruboziarniste asfalty, kostki wiejskie i szutry wymagające objazdów i prowadzenia roweru.

Noclegi niekomercyjnie bez rezerwacji, bez Internetu - miejsca kultu i to co się trafi na koniec dnia jazdy  - spontanicznie i wypytane na miejscu zatrzymania, non profit: podłoga/łóżko/pokoj/prysznic/cokolwiek do wyspania, oferowałem gotówkę lecz nikt nie chciał ode mnie zapłaty. Zabrany system spania: folia NRC.

Na lekko, tylko w tym czym stoję + co się zmieści pod pacha jako bagaz na rower, system pakowania taki sam jak dla ultra  wyścigów przez Europę czyli brak zapasowych ubrań czy dublujących się elementów odzieży, brak wszystkiego co typowe i zazwyczaj potrzebne dla turystyki rowerem. Wszystko podejrzewane o małą przydatność  i zbędność dostało bana i zostało odpięte. Waga bagażu - wsad do toreb to 2.4 kg. SPD mtb. System nawigacyjny smartfon offline i prowadzenie głosowe: Oruxmap z modułem Brouter.

Pierwsza szosa w życiu, doświadczenie to brak wyścigow ultra, ustawek czy wyjeżdżenia kolarskiego, brak przygotowania przed sezonem czy jazdy w systemie ultralight, brak bikefittingu i kolano zlecone do zabiegu artoskopowego. Niczego mi nie brakowało, jechało się swietnie, krajobrazy, sytuacje i przygody wbijają w fotel i są odjechane. Jestem wypoczęty, nic mnie nie boli, występują drobne otarcia od niedopasowanego siodełka i spodenek, nie wyjezdzilem się i chce mi się wiecej.

To niezbyt wymagająca trasa poniewaz trzeba bylo użyć tylko następujących moich cech: spokój, opanowanie i nieustępliwość. Ten ślad jako trasa po naprawie błędów (zrzut ekranu i animacja trasy to planowane 4.000 km w rzeczywistości doszło jeszcze 200km w ramach modyfikacji) dostanie nowe życie w sieci i będzie miał opis/media i sprawię aby  dalej byl rozwijany przez innych ludzi pod np. turystykę, ultrawyscig itd.

Ogarniajac  lepszy plan podróży,  lepszej jakości drogi, komercyjne spanie z wyprzedzeniem lub własne - zrobisz coś podobnego 2x szybciej sprawniej i lepiej.  Mamy mały kraj i można go bezczelnie zjeździć w dowolny sposób rowerem w urlop. Nie daj sobie wmówić inaczej. Sponsorowane i napedzane przez: przyjemnośćz bycia Polakiem, posiadania wyczesanego i pieknego kraju z historią.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: 4.200 km przez PL
« 3 Lis 2022, 11:25 »
Reuplad posta: administrator forum yoshko zaproponował, abym wstawił ten post jeszcze raz. Poprzedni usunął sam do kosza z powodu nietypowej rekordowej oglądalności sięgającej 374.424 wyświetleń
Nie nakręcaj się za mocno, od razu widać, że to jest ewidentny błąd, na tym forum takie liczby są niemożliwe, bo nie ma takich zasięgów. Tyle to może zgarnąć jedynie trwający kilka lat poczytny wątek w stylu "co zrobiłeś dziś rowerowego", a nie relacja z podróży.

Sposób podróżowania ciekawy i oryginalny, ale taka rada - prezentując relację z wyjazdu warto wrzucić coś więcej niż 2 fotki z uciętą twarzą (takie zdjęcia wyglądają słabiutko). A film się nie wyświetla, jest ustawiony jako prywatny.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 3 Lis 2022, 12:05 »
administrator forum yoshko zaproponował, abym wstawił ten post jeszcze raz. Poprzedni usunął sam do kosza z powodu nietypowej rekordowej oglądalności sięgającej 374.424

To jest niemożliwe. To jest liczba wyświetleń popularnych polskich kanałów na Youtubie. Tutaj to jest niemożliwe. Nie ma nas tyle i nie mamy takich zasięgów.

Chciałbym zobaczyć jakaś relację zdjęciowe z wyjazdu. Zjechałaś dużą cześć w Polsce, w oryginalny, nietypowy sposób.

IMO wrzucanie swoich zdjęć z obciętą głową nie ma sensu. Wygląda to tak, jakbyś chciał pokazać że coś robisz, ale trochę nie chcesz żeby Cię rozpoznano i trochę się tego wstydzisz. To nie ta branża :) Kolarstwo (szczególnie na tym Forum) zawsze z podniesioną głową  :)

No może, że bardzo nie chcesz wrzucać swoich fotek, to wtedy tego nie rób. W sumie zdjęcia samego roweru są bardzo wystarczające. Gdybyś się kiedyś pojawił na jakiejś imprezie Forum, to po rowerze Cię poznają.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 3 Lis 2022, 15:30 »
Mamy mały kraj i można go bezczelnie zjeździć w dowolny sposób rowerem w urlop.

Pozwól, że się po prostu uśmiechnę i podrapię po głowie po tym co napisałeś.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 3 Lis 2022, 15:35 »
Mamy mały kraj i można go bezczelnie zjeździć w dowolny sposób rowerem w urlop.

Pozwól, że się po prostu uśmiechnę i podrapię po głowie po tym co napisałeś.

Na zrzucie jest 321H, czyli niecałe 14dni, jeżdżąc po 12 godzin dziennie masz 28 dni - ale przecież odpadają soboty i niedziele a można jeszcze po drodze krew raz oddać ;)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 3 Lis 2022, 16:06 »
Obczajcie liczbę wyświetleń tematu po niecałych siedmiu godzinach, jak mi ktoś powie, że to normalne, to mu prychnę w twarz przy najbliższej okazji.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Lis 2022, 16:13 »
Skoro drugi raz się coś takiego powtarza - to wszystko wskazuje na to, że to autor wchodzi do wątku i go odświeża setki razy lub używa jakiegoś automatu do tego :lol:

Bo w normalny sposób taka liczba jest nie do osiągnięcia, a skoro to właśnie autor mocno uwypukla ten fakt oglądalności (na który mało kto na tym forum w ogóle zwraca uwagę) - to przedstawiona wyżej interpretacja wydaje się być jedynym wytłumaczeniem jakie ja tu widzę  ;)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 3 Lis 2022, 17:05 »
to wszystko wskazuje na to, że to autor wchodzi do wątku i go odświeża setki razy lub używa jakiegoś automatu do tego
Coś jest na rzeczy, bo wobec faktu:
Lista użytkowników »
 (5142 wszystkich użytkowników)
Dziś online: 30. Najwięcej online: 486 ( 4 Lis 2018, 09:49)
to skąd taka ilość wyświetleń? ::)
« Ostatnia zmiana: 3 Lis 2022, 18:03 marek.dembowski »
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 3 Lis 2022, 17:41 »
Miesięczna wyprawa z bagażem 2,4kg i brakiem dublujących się rzeczy. No! Szacun. Jak rozumiem ta trasa miała idee pielgrzymkowa. Czy znajdziesz następców na "Anioła"? Ciekawe, ale ludzie mają różne pomysły.
Są tacy, co zbierają "kwadraty" i to całe stado

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna 8850

« 3 Lis 2022, 18:59 »
W sumie racja, może wrzucę trochę zdjęć z ponad 500 sztuk może kogoś zdopinguje do dłuższej jazdy, nie mniej jednak wszyscy jeżdżą po PL to wiedzą jak wygląda.  Jak ktoś zbiera pokemonty typu zaliczgminę i tym podobne to po fakcie i niechcący, przypadkowo dowiedziałem się że projekt Rowerowy Polski Anioł jest jedną z wielu figur regularnie wycinanych przez ludzi na rowerach i nie tylko, wygląda na jakieś topowe miejsce (trzecie? biorąc pod uwagę rekordy guinessa) na świecie na największą w sensie km przejechaną kształtną figurę po śladzie gps na rowerze:
https://www.strav.art/home
https://www.instagram.com/strav.art/

Para rowerzystów ugrała niedawno wynik: https://cyclingtips.com/2022/08/the-worlds-largest-strava-art-is-finally-finished/

Para chłopaków też ciekawie to wykreśliła:
https://www.facebook.com/loveavelo.nancy/
https://www.instagram.com/love.a.velo/

W sumie myślę że za 2 lata gdybym znalazł partnera (do tej pory jeździłem sam), czas i zaplanować logistycznie na np. do 10.000 km dookoła Europy na lekko szosami na jakiś bezczelny wzór i smakowite lokalizacje przez wakacje można byloby obalić rekord Guinessa.

Statystyki oglądalności wątku Rowerowego Anioła są przerażające i wygląda że padł rekord historyczny forum (z tego powodu wątek ręcznie trafił do kosza),  roboty google? ograły forum jak chciały. Jeśli ktoś wie dlaczego się tak dzieje to niech napisze. Czy występuje tu fraza kluczowa która nie była znana w internecie czy ki..uj?

« Ostatnia zmiana: 3 Lis 2022, 19:33 8850 »

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Lis 2022, 20:50 »
Statystyki oglądalności wątku Rowerowego Anioła są przerażające i wygląda że padł rekord historyczny forum
Daj już sobie spokój z tymi popisami, bo tylko się kompromitujesz takimi akcjami, nikt nie uwierzy w taką oglądalność, ani w to, że komukolwiek poza Tobą na nabijaniu wyświetleń tego wątku zależy. Po co to robisz? Najwyraźniej wkurzyło Cię, ze poprzedni wątek miał 3 komentarze ;). W ten sposób wychodzisz tylko na człowieka z ciśnieniem na sztuczny poklask i jeszcze ryzykujesz wywaleniem z forum.

Chcesz zaciekawić ludzi - to poza cyferkami czy dłubaniem koślawych wzorków warto jednak przedstawić ciekawe zdjęcia i opisać swoje przygody na trasie - bo to ludzi sporo bardziej zainteresuje.

(z tego powodu wątek ręcznie trafił do kosza)
To może Yoshko wyjaśni z jakiego powodu ów pierwotny wątek się znalazł w śmietniku, bo przecież nie za treść.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 3 Lis 2022, 22:06 »
Po prostu po zgłoszeniu przez użytkownika forum podejrzanej aktywności wyświetleń postanowiłem schować wątek, by nie zakłamywać statystyk i sprawdzić czy ktoś zauważy jego brak. Jedyny co zauważył to sprawca zamieszania.

Jeśli do końca tygodnia wątek znowu będzie miał kilkaset tysięcy wyświetl to też zostanie wykluczony.

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Mortifer

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.08.2016
« 3 Lis 2022, 22:08 »
Po prostu po zgłoszeniu przez użytkownika forum podejrzanej aktywności wyświetleń postanowiłem schować wątek, by nie zakłamywać statystyk i sprawdzić czy ktoś zauważy jego brak. Jedyny co zauważył to sprawca zamieszania.
To napisz jeszcze kiedy go "schowałeś".

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 3 Lis 2022, 22:15 »
No z tym licznikiem to nie jest jakieś hakowanie na najwyższym poziomie:

#for i in {1..10};  do wget https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=26792.0 -q -o /dev/null; sleep 1; done
Dokłada 10 wyświetleń. Wystarczy wpisać 1000 i będzie. Sprawdziłem działa. Podobnie zadziała jakieś XSS bez odpowiedniej autoryzacji.

Offline Mężczyzna 8850

« 3 Lis 2022, 22:35 »
Pierwsze "nie halo" zaważył chyba Wojtek pisząc do mnie info z zaciekawieniem (poniżej), czym mnie zaintersesował i dostał odpowiedź i napisałem do Yoshko o co chodzi z tym postem, licznikiem i koszem. Problem istnieje zatem ileś tam czasu, jeśli skrypt forum jest dziurawy i nie ma filtrów na IP to w przyszłości grozi to potencjalnie masowym zbombardowaniem lub zhackowaniem. A to coś posiada aktualizacj?Kiedy była robiona ostatnio? © 2016?  Skąd są zapytania odwiedzin?

« Ostatnia zmiana: 3 Lis 2022, 22:49 8850 »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum