Mowa o używanych korbach Shimano HT2.
Worek, Ty najpierw określ czego szukasz - niezawodnej korby, taniej korby czy może używanej korby.Bo jak niezawodnej i taniej to po prostu potrzebujesz dwóch korb.
Cytat: Borafu w 15 Lis 2022, 10:48Worek, Ty najpierw określ czego szukasz - niezawodnej korby, taniej korby czy może używanej korby.Bo jak niezawodnej i taniej to po prostu potrzebujesz dwóch korb.Słowa "tania" nie użyłem ani raz. Używana może być.
Wszystko cudownie, ale serwisant na moją prośbę dokręcił mocno. Niestety mając na myśli mocno, wcale nie miałem na myśli z całej siły. Dalej jechałem już bez problemów, ale teraz mam problem z demontażem.
Wiem, ale nie trzeba być tuzem intelektu, żeby ten aspekt wyłowić z treści posta, szczególnie kiedy się zna Twoje zamiłowanie do wyszukiwania okazji, używek itp
Wykręcasz śrubę i sama odpadnie w najmniej oczekiwanym momencie
To jest wydumany problem z niedokręconymi korbami HT.Dokręcać/odkręcać trzeba w odpowiedni sposób, by nie uszkodzić korby.Należy naprzemiennie dokręcać śruby po pół obrotu, a jak już jest spory obór dociągać po ćwierć obrotu.