Autor Wątek: Wyszukiwanie noclegów w Polsce  (Przeczytany 4962 razy)

zamiennik

• Gość
Wyszukiwanie noclegów w Polsce
« 15 Lis 2022, 09:46 »
Cześć
Mam pytanie gdzie podczas podróży prócz Booking.com i nocowanie. pl szukacie noclegów , a temperatura nie zachęca do spania w namiocie.

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Odp: Wyszukiwanie noclegów w Polsce
« 15 Lis 2022, 10:36 »
google maps

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 15 Lis 2022, 10:50 »
I OLX

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 15 Lis 2022, 10:59 »
Poza wyżej wymienionymi, to po prostu jeszcze zwyczajne wyszukiwanie w google (lub innej ulubionej wyszukiwarce) hasłami: "agroturystyka <miejscowość>", "nocleg <miejscowość>" (uwaga na popularne nazwy miejscowości, żeby nie znaleźć noclegu pod Koszalinem, jeśli szukamy akurat w okolicach Przeworska ;)).
Jeśli chodzi o wyszukiwanie w google maps, to warto zrobić "zoom" i dokładniej przeszukać interesujący nas obszar - niektóre obiekty pokazują się dopiero po odpowiednim zbliżeniu.
Poza tym - kwerenda ustna in situ :)

Jednakowoż agrotury zazwyczaj niechętnie biorą klientów na jedną noc (chociaż poza sezonem są bardziej do tego skłonne) - pomaga zazwyczaj zastrzeżenie, że pościel nie jest potrzebna, bo mamy śpiwory.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 15 Lis 2022, 11:13 »
wyszukiwarka meteor24 i dzwonienie. Mają też mini aplikację na telefon, która trochę ułatwia.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 15 Lis 2022, 11:27 »
Jak stwierdzimy, że mamy już na dzisiaj dość, to warto popytać miejscowych. Wiele razy spałem i kogoś w agro, czy pensjonacie kto nie ogłasza się nigdzie. Są miejsca które obsługują np. robotników, albo tylko od czasu do czasu. Przykładowo kilka razy spałem u leśniczych co mają domy służbowe i im nie wolno wynajmować, ale sąsiedzi wiedzą, że jak jest problem z noclegiem to trzeba się żony leśniczego zapytać. Jak przyjedziecie na rowerze i wyglądacie jak mieszczuch, a nie wtyka z nadleśnictwa to nocleg może się znaleźć.

Offline Mężczyzna marian65

• Miasto: Gronowo Górne
  • Na forum od: 23.11.2012
« 15 Lis 2022, 17:43 »
Warto też zajść do informacji turystycznej w większych miastach. Maja tam adresy różnych miejsc noclegowych w okolicy. Nie zawsze są to, co prawda najaktualniejsze informacje jednak często pomogły nam znaleźć nocleg.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 15 Lis 2022, 21:56 »
W małych miejscowościach mozna pytać w sklepie lub u proboszcza i soltysa.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 16 Lis 2022, 15:03 »
W małych miejscowościach mozna pytać w sklepie lub u proboszcza i soltysa.

Kiedyś w pociągu poznałem wycieczkę rowerową, której przewodniczyła zakonnica. Mówiła, że na plebanii nie ma problemu. Z moim stosunkiem do kościoła, to szczerze mówiąc od plebanii wolę cmentarz, ale jak ktoś z kościołem ma po drodze to czemu nie. W sumie całkiem dobrze pokrywająca nasze terytorium sieć plebanii pozwala nocować gdzie się chce.

Offline tzuax

• Miasto:
  • Na forum od: 10.11.2022
« 16 Lis 2022, 18:25 »
Jednakowoż agrotury zazwyczaj niechętnie biorą klientów na jedną noc (chociaż poza sezonem są bardziej do tego skłonne) - pomaga zazwyczaj zastrzeżenie, że pościel nie jest potrzebna, bo mamy śpiwory.

Na wyprawach rowerowych nocuję tylko w obiektach i kilka razy miałem problem ze znalezieniem noclegu ze względu na brak dostępnych pościeli lub niechęć do przyjmowania na 1 noc. W kolejnym sezonie planuję ze sobą wozić nie śpiwór, a "prześcieradło" do śpiwora na właśnie takie awaryjne sytuacje.

Jeśli nie korzystasz z pościeli od agroturystyki to jest szansa na negocjowanie zniżki? :D

Offline Mężczyzna zmiennik

• Miasto: GS
  • Na forum od: 29.11.2022
« 29 Lis 2022, 16:31 »
Dziękuję za wskazówki.

Offline Mężczyzna ipos

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2021
    • mój blog
« 12 Sty 2023, 20:33 »
Są miejsca które obsługują np. robotników,

Jadąc Nysa - Odra łapaliśmy noclegi z trasy, planowo po polskiej stronie. Niestety bywało ciężko - bo rowerzyści, bo na jedną noc. Okazało się, że w miastach takich jak Gubin czy Kostrzyn najtańsze noclegi są pod pracowników pracujących w DE. To dobry, pewny klient, który siedzi na kwaterze tygodniami.

Wyjaśnił nam to sympatyczny pan, który żył właśnie z takiego wynajmu ale nie raz robił wyjątki pod rowerzystów.

Inny z kolei wziął nas pod dach właśnie dlatego, że sam jeździ na rowerze :)

Offline Mężczyzna Cokeman

• Na forum od: 24.05.2013
« 12 Sty 2023, 21:08 »
Też jadąc Oder-Neisse Radweg wolałem spać u Niemca niż po naszej stronie. Większa baza hotelowa i lepszy standard. Ostatni nocleg musiałem odwołac z powodu awarii pająka przy korbie od Piniona i Niemiec nie robił problemu na bookingu.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 12 Sty 2023, 21:37 »
Fascynujące problemy dachowców. Polecam namiot. Problemy znikną. Jechałem niemal ta sama trasę. I nie
 wiem  oczym dyskujecie?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna ipos

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2021
    • mój blog
« 12 Sty 2023, 22:03 »
Miałem namiot  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: