więc niedługo zobaczymy jak to będzie się w całości prezentować.
Ale widzę, że na tym segmencie jest 6km szutru, przynajmniej tak pokazuje RWGPS, więc coś te opowieści, które słyszałem na mecie MPP nie bardzo się potwierdziły . Szuter na szczęście pod górę, wszystko oczywiście zależy jaki to szuter, bo są i szutry lepsze od niejednego asfaltu. Nie znam tych terenów, to musiałby się wypowiedzieć ktoś znający okolicę jak to wygląda. Natomiast cieszy, że to jednak pod górę, bo jeśli jest w sensownym stanie to nie powinien to być wielki problem.
Na profilu facebookowym RTP piszą, że oba odcinki szutrowe (poza tym sześciokilometrowym jest też wcześniej kilkusetmetrowy) są względnie komfortowe
na tych 1500km to będzie trochę ponad 20tys w pionie;
na razie tylko polski start i fragmenty krótkie odcinków obowiązkowych . Z
Tylko jak patrzę na ten punkt to nie bardzo widzę jak tam można dojechać nie korzystając z krajówek, bo w tym rejonie to właściwie nie ma innych dróg.
Zobaczymy co będzie w komunikacie, mnie póki co mapy.cz pokazują kilka wariantów głównie trasami "rowerowymi". Podgląd w komoocie mówi o kilku odcinkach nieutwardzonych. Trzeba będzie dobre popatrzeć, ale może być jednak wariant albo lecisz gravel albo nadrabiasz dookoła. Ja i tak lecę na gravelu, więc "odcinki specjalne" przeżyje. Pytanie ile tego wyjdzie.
bo to jest wyścig zdecydowanie szosowy