Cytat: Belfer w 24 Cze 2023, 17:44+ 50 regulacją obu przerzutek w serwisie50 zł za kilkukrotne machnięcie śrubokrętem
+ 50 regulacją obu przerzutek w serwisie
Całość wyniosła mnie lekko ponad 200zł (części sam wymieniałem) + 50 regulacją obu przerzutek w serwisie (bo ta czynność mi w ogóle nie idzie )
Warto temat opanować, bo przydaje się w trasie i można też innym pomóc.
Do zdobycia tegoż doświadczenia polecam najlepsze moim zdaniem poradniki Park Tool na Youtube jak wyregulować przednią i tylnią przerzutkę.
50 dyszek za wyregulowanie to uważam nie są duże pieniądze, tym bardziej że ja słabo sobię radzę z ich regulacją
Cytat: Belfer w 24 Cze 2023, 22:4150 dyszek za wyregulowanie to uważam nie są duże pieniądze, tym bardziej że ja słabo sobię radzę z ich regulacjąWarto się podszkolić.Wówczas 50 zł za kilka minut roboty będzie dużymi pieniędzmi
(...)45 zł wzięli za to, że wiedzieli jak pokręcić. Na tym polega wykonywanie usług
Ojej, no wzięli 50 zł nie za pokręcenie śrubkami, bo za samo pokręcenie wzięli 5 zł. 45 zł wzięli za to, że wiedzieli jak pokręcić. Na tym polega wykonywanie usług
Cytat: dudi w 27 Cze 2023, 09:13(...)45 zł wzięli za to, że wiedzieli jak pokręcić. Na tym polega wykonywanie usług Dokładnie tej zasady uczył nas jeden z nauczycieli w technikum.Społeczeństwo durnieje, albo durnie tłumaczy swoje zlecanie usług (ach ten wszechobecny brak czasu). Zapytałem znajomych z serwisu co powoduje, że terminy mają tak długie, czy ludzie już nawet na wymianę dętki przychodzą? Na hasło "dętka" kumpel się zagotował tak, jak jeszcze go nie widziałem: "Nie denerwuj mnie - na wymianę dętki przychodzi pełny przekrój społeczeństwa od historyka, po inżyniera. Zaczęliśmy brać za to 6 dych (z dętka w cenie), a i tak chyba będziemy musieli wziąć kogoś, kto tylko tym się będzie zajmował".