Autor Wątek: Uchwyt do Convoya S2+  (Przeczytany 6017 razy)

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
Uchwyt do Convoya S2+
« 5 Gru 2022, 14:35 »
Na alle wysyp, ale chodzi mi o coś pancernego z jednej strony, a z drugiej coś z czego lampkę beznarzędziowo szybko zdemontuję, bo dzielę z innym członkiem rodziny :D Korzysta ktoś może do nocnego buszowania po lesie i coś poleci??

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Uchwyt do Convoya S2+
« 5 Gru 2022, 18:52 »
Ja używam najzwyklejszych mocowań. Polecam takie:

lub takie obrotowe

Ostrzegam tylko, że niestety jakość bywa różna. Na początku były wykonane z zapasem materiału, w związku z większą ilością gumy były twardsze i nieco pewniej trzymały. Teraz żeby obniżyć cenę robią takie bardziej wiotkie, choć też nie mam do nich specjalnych zarzutów.

Albo masz okazję pomacać, albo bierzesz z 'pewnego źródła', albo ryzykujesz, że produkt nie będzie najwyższej klasy.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Kòpôcz

• Gość
« 5 Gru 2022, 19:41 »
Obrotowy daje radę. W tych sztywnych guma parcieje. W tym roku wyrzuciłem 5 sztuk - na szczęście pękły w sakwie. Pękały same z siebie - niektóre od wciśniętej weń latarki, a niektóre tylko od przygniatania pozostałym wsadem sakwy.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 5 Gru 2022, 21:03 »
Te chińskie są dobre bo są tanie, ale parcieją, a śruba rdzewieje.

Ja używam uchwyty Ledlenser - zaczęło się z konieczności bo wtedy nie znalazłem innych pod kierownicę 31.8 mm. Są bardzo trwałe, a tworzywo i jakość wykonania bez porównania.

Offline Mężczyzna Bazyl3

« 5 Gru 2022, 21:20 »

Ja używam uchwyty Ledlenser - zaczęło się z konieczności bo wtedy nie znalazłem innych pod kierownicę 31.8 mm. Są bardzo trwałe, a tworzywo i jakość wykonania bez porównania.

Ale to prawie 6 dych, czyli mniej więcej tyle co latarka :)

« 5 Gru 2022, 21:37 »
Ja z nimi nie miałem specjalnie problemów. Chyba to obrotowe mi się połamało, może któreś z gumowych też padło. Jak dla mnie istotne żeby mocowanie było tanie, bo rowerów mam wiele i nie będę do każdego roweru kupował mocowania za kilkadziesiąt złotych. Dodatkowo nie mam nawet wielu okazji żeby coś zepsuć.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 5 Gru 2022, 21:42 »
Ja używam uchwyty Ledlenser
Ale to prawie 6 dych, czyli mniej więcej tyle co latarka

Kiedyś było trochę taniej. Poza tym nie było sensownej alternatywy.

Jak dla mnie istotne żeby mocowanie było tanie, bo rowerów mam wiele i nie będę do każdego roweru kupował mocowania za kilkadziesiąt złotych.

Ja przekładam mocowanie razem z latarką.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 5 Gru 2022, 22:26 »
To i kilka postów dalej jest jeszcze kilka zdjęć.
https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=22873.msg449677#msg449677

Fakt, convoya trzeba przytwierdzić do tego trytką, ale można też szybkozdejmowalność osiągnąć poprzez śrubę mocowania do uchwytu gopro. Są takie śruby do tych uchwytów, co działają bez klucza, do zakręcenia w łapach.

Offline Mężczyzna Bazyl3

« 7 Gru 2022, 19:55 »

Albo masz okazję pomacać, albo bierzesz z 'pewnego źródła', albo ryzykujesz, że produkt nie będzie najwyższej klasy.

Ryzykuję jeszcze, że nagle na nocnym zjeździe w lesie zostanę bez światła, bo lampka odfrunie w krzaczory

« 7 Gru 2022, 21:40 »
Mając mocowanie i latarkę łatwo ocenić, czy wypadnięcie jest realne.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 8 Gru 2022, 11:19 »

Ryzykuję jeszcze, że nagle na nocnym zjeździe w lesie zostanę bez światła, bo lampka odfrunie w krzaczory

Ja dodatkowo  swoją lampkę zabezpieczam małą smyczką przewleczoną przez otworki w tylnej części i zaczepiam za uchwyt lub kierownice.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum