Czy to normalne przy tych lekkich materacach, czy Wasze Thermaresty i inne też po jednej nocy potrzebują dopompowania?
pod wodą to można sobie sprawdzać. Z chinolem tak miałem. Pod obciążeniem w nocy siadał, w wannie nie do wykrycia gdzie to rozszczelnienie było. Dziury w dętkach są duuużo prostsze do zlokalizowania.
Nie martwię się tym zbytnio, bo thermaresty mają dożywotnią gwarancję.
ostatnio wywaliłem dziesięcioletniego thermaresta z "poduszką"
W ogóle łatanie materacow to wredna sprawa
Łatałem mojego Thermaresta oryginalnymi łatkami Thermaresta. Przytrzasnąłem go klapą bagażnika (spałem w samochodzie) i zrobiłem dwie dziury po dwóch stronach materaca. Od zaklejenia minęły już 2 lata (7 lat od kupna materaca) i nic nie puszcza. Trzyma powietrze idealnie.
Ja swoją matę Prolite Plus już dwukrotnie oddawałem do łatania (kupiona w 2014).Próbowałem samodzielnie znaleźć przebicia, ale mi się to nie udawało. Serwis załatwił sprawę skutecznie i za rozsądne pieniądze.
Cytat: bzyk69 w 11 Sty 2023, 08:56Nie martwię się tym zbytnio, bo thermaresty mają dożywotnią gwarancję.Ale gwarancja przebić nie obejmuje, to jest kwalifikowane jako normalne zużycie lub wina użytkownika (niedostateczna ochrona materaca od podłoża). Co innego jakby sie rozszczelnila sama konstrukcja materaca czy zrobiła się "poduszka".
Gdzie oddawałeś do łatania?